Translate

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

 

Ἡ νέα γενική ἀπαγόρευση (lockdown)

 

Λοιπόν, από αύριο και για ένα περίπου μήνα, με Κυβερνητική Απόφαση και συμφωνία μιας ομάδος αναρμόδιων για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας και δικαιωμάτων ιατρών, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ο ελεύθερος εκκλησιασμός (ούτε ακόμη και με μέτρα που ισχύουν στα super markets) αλλά και η ατομική προσευχή στο Ναό, η οποία προβλεπόταν στην πρώτη γενική απαγόρευση (lockdown) της Άνοιξης.

Είναι αδιάφορο το επιχείρημα ότι αυτό γίνεται και σε άλλες χώρες. Νομίζαμε ότι στον τόπο αυτό υπάρχει Πολιτισμός, Παράδοση και αξίες. Τελικά, δεν υπάρχουν ή μάλλον διαγράφονται αυθαίρετα και κυνικά από τους κυβερνώντες.

 

Ἐκτός τῶν Ναῶν οἱ πιστοί! Θεατές οἱ Ποιμενάρχες!

 

Επιβεβαιώθηκε τώρα και η πλήρης απαγόρευση συμμετοχής των πιστών στη Θεία Λατρεία. Αυτό, στη γλώσσα την εκκλησιαστική, ονομάζεται αφορισμός! Τα "συγχαρητήριά" μας στους Δεσποτάδες που αυτό-ακυρώθηκαν με την σιωπηλή, ενίοτε και ενεργή, συγκατάθεση εκχώρησης του δικαιώματος της διαποιμάνσεως του λαού στους .... πολιτικούς! Καταστρατήγηση του Συντάγματος, καταπάτηση της θρησκευτικής ελευθερίας, προσβολή της Εκκλησίας. Ας αναμένονται όλα τα "καλά" και οι "ευλογίες", γι' αυτά τα "κατορθώματα"!

 

Σεβασμός στά ζῶα καί στούς ζωόφιλους,

ὄχι ὅμως καί στόν Θεό καί τούς θεοφίλους

 

Για τους Έλληνες "πατριώτες" πολιτικούς και τους θρησκευόμενους επιστήμονες τύπου κ. Τσιόδρα ο πολιτισμός εξαντλείται και ορίζεται στη βόλτα του κατοικίδιου και το τάϊσμα των αδέσποτων ζώων. Πού σκέψη για τον άνθρωπο και τον Θεό!....

 

Ἄσκοπη ἡ ὕπαρξη τῶν Ἐπι-σκόπων;

 

Τεράστια η ευθύνη των Ιεραρχών, ή μάλλον η ενοχή των! Διότι, την μεν πρώτη φορά είδαν τον λύκο ερχόμενο και δεν προφύλαξαν το ποίμνιο. Τώρα δε, ο λύκος ξανάρχεται και δεν τολμούν καν να διαμαρτυρηθούν. Γι' αυτούς, λοιπόν, τελείωσαν οι "ευκαιρίες" να δικαιολογήσουν την ύπαρξη των, ως Επι-σκοπών. Πλέον, γι' αυτούς θα ισχύσει το Γραφικό ότι θα ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του ποιμνίου "εκδίκηση" για το "αίμα" των κατασπαρασσομένων προβάτων Του!

 

Ἡ παρακαταθήκη καί συμβουλή

τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου

 

Αυτό τον μήνα, τον Νοέμβριο, τιμάται η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου. Ο Άγιος κοιμήθηκε το 1920. Ακριβώς, πριν από 100 χρόνια. Κατά τον τελευταίο χρόνο της ζωής του, το 1920, συζητιόταν έντονα το ζήτημα της τότε  ενδεχόμενης αλλαγής του ημερολογίου, κάτι που ήδη είχε επιδοκιμάσει και προτείνει το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, με την περιβόητη Εγκύκλιο του 1920, η οποία είχε σαφέστατο αιρετικό-οικουμενιστικό περιεχόμενο (αναγνώριζε ευθέως όλες τις αιρέσεις ως "Εκκλησίες του Χριστού"!). Τότε, πνευματικά τέκνα (μοναχές και λαϊκοί) του Αγίου, τον ρώτησαν τι θα έπρεπε να πράξουν οι πιστοί σε περίπτωση που το Κράτος και η Ιεραρχία δεχόντουσαν τη μεταρρύθμιση του εκκλησιαστικού εορτολογίου και προχωρούσαν στην υιοθέτηση του νέου ημερολογίου, το οποίο ήδη είχε εισαγάγει στη Δύση ο Παπισμός. Ο Άγιος τους συμβούλεψε τα εξής: το Κράτος μπορεί για τον εαυτό του να αποφασίζει ό,τι θέλει, αλλά η Εκκλησία δεν πρέπει να δεχθεί κάτι τέτοιο. Αν, όμως, παρ' ελπίδα γίνει δεκτό κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΉΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕΊΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΊΑ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός μάλιστα ότι τον Άγιο τον "κυνήγησε", στο ζήτημα της ανεγέρσεως της Μονής του στην Αίγινα, μέχρι χειροδικίας (!), ο τότε Μητροπολίτης Αθηνών και γνωστός Μασώνος Μελέτιος Μεταξάκης. Για τον τελευταίο, ο Άγιος είπε προφητικά: "Αυτός, μία ημέρα θα σχίσει την Εκκλησία". Και όντως, ο Μεταξάκης, εν συνεχεία, αναρριχήθηκε στον θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, ως Πατριάρχης, και επέβαλε αντικανονικά την αλλαγή του ημερολογίου, με αποτέλεσμα το γνωστό ημερολογιακό σχίσμα. Αυτή η ιστορία αναφέρθηκε παρεμπιπτόντως, διότι εφέτος τό Ελληνικό Κράτος και η επίσημη Ιεραρχία κατάφεραν, αντί να τιμηθεί η 100ή επέτειος της κοιμήσεώς του (1920-2020), να περιφρονηθεί πλήρως, με τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό του λαού από  τον εορτασμό της μνήμης του, λόγω του.... "lockdown".   Εμείς, ας ενωτισθούμε τι μας διδάσκει εκείνη η συμβουλή του Αγίου στα πνευματικά τέκνα του και ας την προσαρμόσουμε στα σύγχρονα δεδομένα, αποδίδοντας "τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ" !

 

Δ. Κ. Α.



Δυστυχῶς, ἡ ἴδια ἡ ἐπίσημη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἔδωσε τό δικαίωμα στόν "Καίσαρα" γιά νά ἀντιμετωπίζει τούς Ναούς καί τόν ἐκκλησιασμό ὡς κοινούς χώρους καί κοινές συναθροίσεις! 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: