Translate

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΠΕΝΘΗ

Πρεσβύτερος
π. Ἀθανάσιος  Χάνας
1960-2021
 

Σήμερα εξεδήμησε πρός Κύριον ο αιδεσιμώτατος Ιερεύς πατήρ Αθανάσιος Χάνας, εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νεαπόλεως (Νικαίας) Πειραιώς.

Ο πατήρ Αθανάσιος υπήρξε τίμιος οικογενειάρχης, εκλεκτός ιεροψάλτης και πρωτοψάλτης της Ενορίας του. Τα τελευταία χρόνια μετά τήν συνταξιοδότησή του και τήν ολοκλήρωση επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας εισήλθε στις τάξεις του ιερού Κλήρου προκειμένου να διαδεχθεί στην πνευματική εξυπηρέτηση του ποιμνίου της Ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής τον ακαταπόνητο Πνευματικό του Πατέρα και Μητροπολίτη Περιστερίου καί Νεαπόλεως κυρό Γαλακτίωνα (+), χειροτονηθείς υπ' αυτού ως Διάκονος και Πρεσβύτερος.

Ο μακαριστός πλέον Κληρικός υπήρξε ζηλωτής της Πίστεως και ευσυνείδητος ιερουργός αλλά και υπεύθυνος Πνευματικός Πατέρας. Απέκτησε με την εκλεκτή σύζυγό του, την Πρεσβυτέρα του, δύο τέκνα και δύο εγγονούς. Διακρινόταν γιά τόν αυθορμητισμό, την απλότητα και την προθυμία του, στοιχεία τα οποία τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό και προσιτό στούς πιστούς.

Η γνωριμία μας με τον πατέρα Αθανάσιο αριθμεί πολλά έτη (σχεδόν σαράντα!) και μεταξύ μας υπήρξε φιλία, αλληλοεκτίμηση και αγαστή συνεργασία στο εκκλησιαστικό έργο σε διαφόρους τομείς. Ιδιαίτερη ήταν η συνοδοιπορία μας στο πλαίσιο του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου "Αρχιεπίσκοπος Ματθαίος", του οποίου υπήρξε Ταμίας, καθώς και στίς Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις εκείνου ως υπευθύνου Κληρικού.

Προσωπικώς, αλλά και σύσσωμη η μικρή Ενορία μας (του Αγ. Νεκταρίου, Ξυλοκερίζης Κορίνθου) στην οποία είχαμε τη χαρά να μας λειτουργήσει κάποιες φορές, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη (λόγω του απροσδόκητου και πρόωρου κατά τό ανθρώπινο) για την κοίμησή του, αλλά και τη χαρά γιατί έμεινε πιστός και αγωνιζόμενος άχρι θανάτου. Ωστόσο η εκδημία του αφήνει μεγάλο κενό σε καιρούς που η παρουσία και προσφορά των αξίων Λειτουργών του Υψίστου είναι πολύτιμη και απαραίτητη όσο ποτέ για τον στηριγμό των πιστών.

Καλό Παράδεισο ευχόμαστε στόν αγαπημένο και αλησμόνητο φίλο, συνεργάτη και συναγωνιστή μας πατέρα Αθανάσιο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Επίσκοπό του, την Πρεσβυτέρα του Αυγή και τα καλά παιδιά του, τή Δήμητρα καί τον Κωνσταντίνο, την Ενορία του, το Ιερατείο της Εκκλησίας μας, τους φίλους, αδελφούς και συγγενείς του. Ο Θεός να αναπληρώσει το κενό στον Αμπελώνα του Κυρίου και να χαρίζει παρηγορία στους οικείους του. Την ευχή του να έχουμε.

Αθανασίου του Πρεσβυτέρου, αιωνία η μνήμη! 

Δ.Ι.Κ.

Ο π. Αθανάσιος με τους Κατασκηνωτές.
 
Ο π. Αθανάσιος στον Σύνδεσμο των Κληρικών (διακρίνεται δεξιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: