Translate

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

 

«Ισότητα στον πολιτικό γάμο,
τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

 

Οι σοφοί πρόγονοί μας έλεγαν "αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις". Ξεκινώντας από αυτό επισημαίνουμε ότι το υπό ψήφιση νομοσχέδιο πέραν της ευθείας αντιθέσεως των προβλέψεών του προς την Χριστιανική διδασκαλία, η οποία θεωρεί ασύμβατη την έννοια του Γάμου να αφορά σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και την οποία (διδασκαλία) ασπάζεται η συντριπτική πλειονοψηφία του Ελληνικού λαού, έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με το Συνταγματικό πλαίσιο όσον αφορά στον θεσμό της Οικογένειας και τα τιθέμενα υπό την προστασία του Kράτους στοιχεία της, όπως η μητρότητα και η παιδική ηλικία. 

Ούτε η έννοια του όρου Γάμος και Οικογένεια, ούτε η έννοια του όρου ζευγάρι, ούτε η έννοια του όρου γονεϊκότητα, ούτε η έννοια του όρου πατρότητα και μητρότητα, ακόμη και μόνον από ετυμολογικής και ορθολογικής απόψεως θεωρούμενα, δεν παραμένουν σεβαστά, όπως διαχρονικά ο Ελληνικός πολιτισμός τα έκρινε και τα αναδεικνύει.

 Οι προβλέψεις του εν λόγω νομοσχεδίου συνιστούν ανατροπή του οικογενειακού δικαίου, προκαλούν κοινωνική αλλοίωση και σύγχυση, προσβάλλουν την Χριστιανική διδασκαλία, ενώ δεν εξασφαλίζουν καθόλου την προστασία των ομοφυλοφίλων και των τυχόν υπ αυτών κατά τις προβλέψεις του νομοσχεδίου αποκτηθησομένων τέκνων από κοινωνικές διακρίσεις και αρνητικές αντιμετωπίσεις, εξαιτίας των εμφανώς ανορθολογικών και αντισυμβατικών ρυθμίσεων, οι οποίες προβλέπονται σε αυτό.

Η δυνατότητα του συμφώνου συμβιώσεως και για ομόφυλα πρόσωπα, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και επιπλέον προβλέψεις νομικής τακτοποιήσεως ειδικών περιπτώσεων, εκτιμάται ότι αρκεί για τους συμπολίτες με τη συγκεκριμένη επιλογή και ιδιαιτερότητα. Ο "βιασμός" της φύσεως από άθεσμες παρεμβάσεις, η αλλοίωση του περιεχομένου των όρων και εννοιών και η επιβολή νομοθετικών προβλέψεων τις οποίες αποδοκιμάζει η συντριπτική πλειονοψηφία του Ελληνικού λαού, όπως η λεγομένη τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών (ως προκύπτει από όλες τις διενεργηθείσες δημοσκοπήσεις), δεν τιμούν ή μάλλον προσβάλλουν την αξιακή παράδοση και τη δημοκρατική ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών.

 Για όλα τα παραπάνω το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί ή να καταψηφισθεί. Εν ονόματι ενός στρεβλού δικαιωματισμού δεν θα πρέπει να επιβληθεί στον Ελληνικό λαό και την Ελληνική κοινωνία ένας νόμος που προσβάλλει με τις προβλέψεις του τήν Πίστη του, την Εκκλησία του, τον Πολιτισμό του, τίς αξίες του και τον υπέρτατο νόμο του Κράτους μας, το Ελληνικό Σύνταγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: