Translate

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

 Γιά τόν ψηφισθέντα προσφάτως Νόμο περί «Γάμου» τν μοφυλοφίλων



λληνικός λαός (πρέπει νά) χει τόν τελευταο λόγο

 

·       Στην πόλη του Αποστόλου Παύλου Κόρινθο η πρώτη σχετική Ημερίδα

 

 

του Δημ. Κάτσουρα, Θεολόγου-Πολιτικού Επιστήμονος

 

 

Την 15η Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους (2024) ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Εθνικό Κοινοβούλιο (με 176 θετικές ψήφους) και έτσι έγινε νόμος του Ελληνικού Κράτους υπό τον τίτλο "Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις" η (δυνατότητα για) σύναψη "Γάμου" από "ομόφυλα (ομοφυλόφιλα) ζευγάρια" καθώς και η "τεκνοθεσία" ἀπό αυτά, δηλαδή από δύο πρόσωπα του ιδίου φύλου. Μεταξύ των υπερψηφισάντων συμπεριλαμβάνονται και οι τέσσερεις αντιπρόσωποι του λαού της Κορινθίας στη Βουλή.

Ως νομοσχέδιο, όπως καταδείχθηκε από όλες τις σχετικές δημοσκοπήσεις εν όψει της ψηφίσεώς του, δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς επίσης δεν προηγήθηκε αυτής (της ψηφίσεώς του) ο απαιτούμενος για ένα τόσο σοβαρό θέμα ευρύς κοινωνικός και επιστημονικός διάλογος. Ο μόνος προνομιακός συζητητής και εισηγητής για τους κυβερνώντες και τους θιασώτες του νέου νόμου υπήρξε η κοινότητα των ομοφυλοφίλων (Loatki+) και οι περί αυτήν, μέ ὅ,τι αυτό συνεπάγεται.

Ωστόσο, τόσο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με ομόφωνη Απόφασή της, όσο και κάποιες προσωπικότητες από τον χώρο της Επιστήμης, της Πολιτικής και του Πνεύματος, καθώς και κοινωνικές συλλογικότητες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους και επεσήμαναν με υπεύθυνο και τεκμηριωμένο λόγο τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του εν λόγω νομοσχεδίου και ήδη νόμου του Κράτους, οι ρυθμίσεις-προβλέψεις του οποίου ανατρέπουν το ισχύον οικογενειακό δίκαιο, το οποίο προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, ενώ προσβάλλουν την Πίστη και τις ηθικές αξίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, ως Ορθοδόξων Χριστιανών και Ελλήνων. Επίσης, αποτελούν (και) βίαιη επιβολή μίας γνωστής παγκοσμίως προωθούμενης πολιτικής ατζέντας (της λεγομένης Woke ατζέντας ή της "αφυπνίσεως"), η οποία κυριολεκτικά, εν ονόματι ενός ανερμάτιστου δικαιωματισμού, εξελίσσεται σε έναν ιδιότυπο προσηλυτιστικό ολοκληρωτισμό!

Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος νόμος και οι προεκτάσεις του δεν περιορίζονται στη συγκεκριμένη μειονότητα των συμπολιτών μας, ούτε δικαιολογούνται ως δήθεν απόδοση "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" σε συνανθρώπους μας, που γνωρίζαμε ότι λόγω της ιδιαιτερότητός τους είχαν παραιτηθεί από την αναπαραγωγή και τη γονεϊκότητα, τα οποία προϋποθέτουν τα δύο φύλα. Αντιθέτως, έχουν επιπτώσεις και θα επιβεβαιωθεί τάχιστα ότι θα επηρεάσουν διαβρωτικά ηθικές αρχές, αξίες και νοήματα πανανθρώπινης αναγνώρισης στο πλαίσιο της κοινωνικής ζωής αλλά και στον ευαίσθητο χώρο της εκπαιδεύσεως των παιδιών μας και της νεολαίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ως ενεργοί πολίτες με κοινωνική ευαισθησία και συναίσθηση του ηθικού χρέους μας καλούμαστε να υπερασπιστούμε, σύμφωνα με τον υπέρτατο νόμο του Ελληνικού Κράτους που είναι το Ελληνικό Σύνταγμα, το "θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους" που είναι η Οικογένεια, καθώς και "ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία" που πρέπει να "τελούν υπό την προστασία του Κράτους" (Άρθρο 21, παρ. 1, βλέπε σχετικά και Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Άρθρο 12) αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση και υπεράσπισή τους.

Ειδικότερον:     

Ημερίδα στην Κόρινθο για τον νέο Νόμο:
«Ισότητα στον Γάμο»

 

Το προσεχές Σάββατο 23-03-2024 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα σχετικά με τον προβληματισμό  και τις ενστάσεις που έχουν προκύψει από την πρόσφατη θέσπιση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου

Ομιλητές είναι καταξιωμένοι επιστήμονες στην Ιατρική και Νομική Επιστήμη, η κ. Καλλιόπη Προκοπάκη, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων τ. Διευθύντρια στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του ΓΝΑ  "ο Ευαγγελισμός", με τίτλο ομιλίας:  «Η φύση και η βιολογία της γονεϊκότητας»

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Ποινικολόγος, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο ομιλίας: «Η νομική εφαρμογή του ανάποδου κόσμου στο παράδειγμα των ομοφυλοφίλων»

Ο κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης, Δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων (επικεφαλής της Δημοτικής Παρατάξεως «Πολιτική Διέξοδος»), με τίτλο ομιλίας: «Ισότητα στον γάμο: Από την αναλογική ισότητα στην συμπεριληπτική ισοπέδωση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, Ερμού 2 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από την «Πολιτική Διέξοδο» (ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη του Δήμου Κορινθίων) και το παράρτημα της Π.Ε.Θ. Νομού Κορινθίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: