Translate

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019


Κυριακή τῶν Ἁγίων Πατέρων
τῆς Ζ΄ Ἁγίας Οἰκουμενικῆς Συνόδου
στήν Ἐνορία Ἁγίου Νεκταρίου
Ξυλοκέριζας Κορίνθου

Μνήμη τοῦ Ὁσίου Παχωμίου τοῦ νέου ἀσκητοῦ, τοῦ ἐν Χίῳ


Σήμερα, Κυριακή 14/27 Οκτωβρίου 2019, η μικρή Ενορία μας Αγ. Νεκταρίου Ξυλοκέριζας (Κορίνθου) τίμησε τη μνήμη του οιονεί Γέροντός του (του Αγίου Νεκταρίου) Οσίου Παχωμίου του εν Χίω. Μεγάλου ασκητού και πνευματικού καθοδηγητού των μοναχών στη Χίο. Κοιμήθηκε το 1905 (14/10) σε ηλικία 65 ετών, αφήνοντας 65 μοναχούς μαθητές του στην περιβόητη Σκήτη των τριών Οσίων Πατέρων (Νικήτα, Ιωσήφ και Ιωάννη) Κτιτόρων της περιφήμου Νέας Μονής της Χίου (με τα μοναδικά βυζαντινά ψηφιδωτά). Ένας εκ των μαθητών του Οσίου ήταν και ο εν τη Κορινθία κοιμηθείς, ιδρυτής τεσσάρων Ιερών Μονών, όσιος Γέρων Μωϋσής (+1946).


Άλλη μια Σύναξη και Σύνοδος ουρανού και γης. Η Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία στην ταπεινή Ενορία μας. Συν τοις άλλοις, ο εορτασμός της μνήμης του Γέροντος του Αγίου μας Νεκταρίου, Οσίου Παχωμίου του εν Χίω (+1905). Ιερουργός ο αγαπητός Ιερομόναχος π. Ανανίας Π.








Το σημερινό κήρυγμα, πέραν της Ευαγγελικής περικοπής, αναφερόμενο στη μνήμη των Αγίων Πατέρων, στις Συνόδους της Εκκλησίας, στη μνήμη του Οσίου Παχωμίου, αλλά και στις πολλές σύγχρονες "ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ" και τα κριτήριά τους, μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να το ακούσει ηχογραφημένο στο ιστολόγιό μας (κατωτέρω). Έχει, ίσως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον κα σημασία. Εσείς θα το κρίνετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: