Translate

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

 Ἐν ὄψει τῶν κρισίμων καταστάσεων καί δραματικῶν ἐξελίξεων

 
ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ,
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ,
ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ,
ΕΥΘΕΩΣ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


 

Α΄

 

ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΗΜΕΙΩΝΑΜΕ:

 

Ως ορθόδοξος Θεολόγος, θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ και να απαντήσω επί ερωτημάτων πολλών φίλων και ενδιαφερομένων που με ερωτούν εάν τα τελευταίως προκύψαντα ζητήματα, όπως η μετάδοση ιών εντός των Ιερών Ναών εκ του "συγχρωτισμού" των εκκλησιαζομένων, η χρήση μάσκας από τους πιστούς κατά τη Θεία Λατρεία, η λόγω της επιδημίας αλλαγή τρόπου μεταδόσεως της Θ. Κοινωνίας ή της προσκυνήσεως των ιερών Εικόνων κ. ο. κ. εάν όλα αυτά αφορούν και στην Πίστη και, εν ενί λόγω, εάν αποτελούν θέματα Πίστεως.

Με αίσθημα ευθύνης, μετά φόβου Θεού και κατόπιν μελέτης των Θείων Γραφών και της διδασκαλίας των Αγίων Πατέρων και ιδιαιτέρως του μεγίστου Δογματικού Θεολόγου της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ΔΗΛΩΝΩ ότι όντως τα ανωτέρω ζητήματα αφορούν στην Πίστη και αποτελούν, εμμέσως ή αμέσως, θέματα Πίστεως και μάλιστα πολύ σοβαρά.

Ειδικότερον δε, βάσει της Ορθοδόξου Θεολογίας, αποτελούν ΠΛΑΝΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ και ΑΙΡΕΣΗ όταν επιβάλλονται (ως απόψεις, θέσεις και πρακτικές) στο πλήρωμα της Εκκλησίας από τις Κρατικές ἠ "εκκλησιαστικές" Αρχές και δεν είναι άστοχο μάλιστα να κατονομασθούν ως νέα Εικονομαχία, οι δε υποστηρικτές τους ως Εικονοκλάστες.

Περί των θεμάτων που αφορούν στην υγεία των ανθρώπων και όσον αφορά στην εκτός των Ιερών Ναών αναστροφή τους, δηλώνουμε ότι σεβόμαστε την Ιατρική επιστήμη των επιστημόνων Ιατρών, όχι όμως την Ιατρική των Πολιτικών! Είναι πολλά και αναμφισβήτητα πλέον τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν και καταδεικνύουν την εργαλειοποίηση της Ιατρικής και γενικώς όσων αφορούν στην υγεία των ανθρώπων για αλλότριους σκοπούς και σχέδια από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες (θλιβερό και χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). 

Τέλος, θεωρούμε θεολογικώς απαράδεκτες και καταδικαστέες τις διατυπωθείσες υπό θεολόγων, "ποιμένων" και "Συνόδων" θέσεις ότι "υπεράνω όλων και ανώτερο των επί γης είναι η υγεία των ανθρώπων" και ότι "χωρίς ανθρώπους ούτε Πολιτεία, ούτε Εκκλησία υπάρχουν και χρειάζονται", ως όζουσες ορθολογισμού και ως αντι-ευαγγελικές!

Γνωρίζουμε ότι πολλοί θα δυσαρεστηθούν από την ανωτέρω τοποθέτησή μας, αλλά δεν είναι ζητούμενο να είμαστε ευχάριστοι και αρεστοί, αλλά ει δυνατόν, συν Θεώ, ωφέλιμοι. Συγχωρέστε με και ο Θεός μεθ' ημών! 

 

ελάχιστος

Δημήτριος Ι. Κάτσουρας

Θεολόγος

 

Β΄

 

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΜΑΣ ΕΡΩΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ, ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.

 

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ:

 

Επί του δευτέρου σκέλους της ερωτήσεως και χωρίς κανένα ενδοιασμό θεωρούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (υπό την έννοια του εξαναγκασμού, της μεθοδευμένης πιέσεως, της τρομοκρατίας και του εκβιασμού των πολιτών να αποδεχθούν τον εμβολιασμό) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ως ανελεύθερο, αντιεπιστημονικό, φασιστικό ΚΑΙ απάνθρωπο ! 

Όσον αφορά στα νέα εμβόλια κατά του Κορωνοϊού, βάσει της κοινής λογικής και της όποιας γενικής εμπειρίας των 57 ετών της ζωής μου, σε μια γενική τοποθέτηση, θεωρώ ότι τουλάχιστον μέχρι την επίσημη νόμιμη αδειοδότησή τους (επί του παρόντος κυκλοφορούνται με προσωρινή ειδική έκτακτη άδεια, δηλαδή βρίσκονται ουσιαστικά ακόμη σε πειραματικό στάδιο), την ακριβή καταγραφή των πραγματικών επιπτώσεων και παρενεργειών τους και την πλήρη και διαφανή παρουσίαση της τεχνολογίας τους (λειτουργία και επιπτώσεις) σε σχέση με την ταυτότητα και δράση του ιού και την εκτίμηση της αναγκαιότητος και συγκριτικής ωφέλειας της προληπτικής χρήσης τους, μέχρι λοιπόν να γίνουν τα ανωτέρω είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να προωθούνται σε μαζική χρήση. Μόλις δε που χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η χρήση τους σε ανήλικα άτομα και μικρά παιδιά είναι κακουργηματική πράξη!

Επιπλέον, από θεολογικής και ηθικής απόψεως, με δεδομένη τη χρήση κυτταρικών σειρών εκτρωμένων εμβρύων για την δημιουργία, κατασκευή και παραγωγή των συγκεκριμένων εμβολίων και την ύπαρξη (σε μερικά από αυτά) νανοσωματιδίων, αλλά, επιπλέον, και την προκλητική και ύποπτη προώθηση τους παγκοσμίως με στανικό τρόπο και μάλιστα με την πρωτοφανή ψυχολογική επιβολή τους ως ζητήματος αναγκαίας υπακοής (προληπτική θεραπεία ως "υπακοή"!), επειδή τα συγκεκριμένα στοιχεία, σημεία και ενδείξεις παραπέμπουν σε σχεδιασμούς που "καθιστούν" τη συγκεκριμένη εμβολιαστική επιχείρηση ως "γέφυρα" μιας νέας αποκρουστικής πρακτικής και πραγματικότητος, ενός μάλλον ζοφερού μέλλοντος, τα θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

Τέλος, θεωρώ, ταπεινώς, ως επιβεβλημένη, λόγω των ποικίλων διαστάσεων και επιπτώσεων του ζητήματος, την υπεύθυνη και έγκαιρη περί αυτών  ενημέρωση, καθοδήγηση και στήριξη των πιστών εκ μέρους των αληθινών και γνησίων Ποιμένων (όσων υπάρχουν) της Εκκλησίας του Χριστού (Συνοδικώς και μεμονωμένως), προς βεβαίωση και απόδειξη ότι καθηκόντως αγρυπνούν υπέρ του εμπιστευθέντος σε αυτούς λογικού ποιμνίου του Κυρίου και ότι δεν αδιαφορούν ή προδίδουν, ως επίορκοι, την αποστολή των.

 

Με σεβασμό και αγάπη

Δημ. Ἰ. Κάτσουρας

Θεολόγος

 

Υ. Γ. Δεν θεώρησα σκόπιμο και "λειτουργικό" εν προκειμένω να "φορτώσω" το συνοπτικό αυτό κείμενο και δη στο συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας (πρώτη δημοσίευση σέ μέσο κοινωνικής δικτυώσεως) με παραπομπές σε Αγιογραφικά και Πατερικά χωρία και λόγους.

Ωστόσο, θα παραθέσω μόνο τρείς, γενικής σημασίας αλλά ουσιαστικού νοήματος και σχέσεως με το ζήτημα, Γραφικές αναφορές :

α) "Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς" (Ιω. η', 32),

β) "Πάντα δε δοκιμάζετε, το καλόν κατέχετε", (Α΄ Θεσσ. ε', 21), και

γ) "Ει τις τον ναόν του Θεού φθείρει, φθερεί τούτον ο Θεός· ο γαρ ναός του Θεού άγιος εστίν, οίτινες έστε υμείς." (Α' Κορ. γ', 17)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: