Translate

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

 Ὁ ἀπό Βιδινίου Δανιήλ ἐξελέγη τήν 30.6.2024

 

Ὁ νεοεκλεγείς Πατριάρχης Βουλγαρίας
καί ἡ δυσάρεστη γιά τόν κ. Βαρθολομαῖο στάση του στό Οὐκρανικό



".....Σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην Σόφια τελέστηκε πανηγυρικό διορθόδοξο συλλείτουργο, προεξάρχοντος του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, κατά την είσοδό του στον Καθεδρικό Ναό απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο Πατριάρχης είναι το πρόσωπο εκείνο που πρέπει να ενσαρκώνει την ενότητα της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και του λαού. Επομένως, Εκκλησία σημαίνει ενότητα και αυτή πρέπει να υπηρετούμε." 

Επίσης, σύμφωνα με ΜΜΕ της Βουλγαρίας το πρόγραμμα έλεγε για συλλείτουργο του νέου Πατριάρχη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος έφτασε χθες στη Σόφια μετά από πρόσκληση του Τοποτηρητού του Θρόνου και υποψηφίου, Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγορίου.

Για το συλλείτουργο των δύο Προκαθημένων είχαν ενημερωθεί τόσο οι εφημέριοι του Καθεδρικού Ναού όσο και η βυζαντινή χορωδία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν προσήλθε στον Καθεδρικό Ναό, αλλά απέστειλε εκπρόσωπο να συμμετάσχει στο συλλείτουργο. 

Ακόμη, τα βουλγαρικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν παρέστη και στο δείπνο προς τιμήν του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας, αλλά αναχώρησε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον τρόπο αυτό ίσως θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Βουλγαρίας, ο οποίος ουκ ολίγες φορές επέκρινε ανοιχτά το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις αντικανονικές του ενέργειες υπέρ των σχισματικών στην Ουκρανία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Δανιήλ κατά την ανάγνωση των Διπτύχων μνημόνευσε τον Μητροπολίτη Σκοπίων κ. Στέφανο, ενώ δεν μνημόνευσε τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο.(....)".

 

Romfea

Δεν υπάρχουν σχόλια: