Translate

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019



Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



● Όλο το χρόνο μασκαράδες


Το Δημόσιο χρέος (Δ.Χ.) για το 2018 αυξήθηκε κατά 30 δις € σε σχέση με το 2017 (από 329 δις € σε 359 δις €).
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) το μικτό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 662 δις € . Τι σημαίνει αυτό;
662 δις € Μικτό Δ.Χ. – 359 δις € Δ.Χ = 303 δις €,   που είναι περίπου οι ζημιές των τραπεζών και οι τόκοι εξυπηρέτησης του Δ.Χ.!!
Αυτό συμβαίνει γιατί οι ζημιές των τραπεζών με νόμο που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2011 (επί Παπαδήμου–Βενιζέλου) δεν δηλώνονται, δεν αποτελούν μέρος των Δ.Χ της Ελλάδος!! Συγκεκριμένα στην έκθεση του Υπουργού Οικονομικών (άρθρο 76 παρ. 2 του Ν.2362/95) σελ. 18 αναφέρεται:
Επί των χορηγήσεων ειδικών τίτλων σε Τραπεζικά ιδρύματα βάσει του ν.3723/2008.«Οι ειδικοί τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου που εκδόθηκαν βάσει των διατάξεων του άρθρου 3 του ν.3723/2008 (σελ. 58 & 59 της Έκθεσης), δεν καταγράφονται στο ύψος του δημοσίου χρέους….»
Το 2010 οι προηγούμενοι πολιτικοί «μασκαράδες», έβαλαν εντελώς άδικα την Ελλάδα στο τέλμα των μνημονίων, κάτι που συνέχισαν βεβαίως και οι τωρινοί, αγνοώντας τη βούληση του Ελληνικού λαό, όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα του 2015. Το πολιτικό προσωπικό της Χώρας, φόρτωσε στον Ελληνικό λαό τις ζημιές των τραπεζών –αμιγώς ιδιωτικών οργανισμών– και τον ανάγκασε να πληρώσει και τους τόκους των δανείων διάσωσής τους. Οι Ευρωπαίοι «εταίροι και σύμμαχοι» σε αρμονική συμπαιγνία με τις εδώ πολιτικές μαριονέτες, μας διαβεβαίωναν τότε, αλλάκαι το 2012 (για να δικαιολογήσουν την απάτη του P.S.Ι.), ότι το 2020 το Δ.Χ. θα ανέρχεται στο 120% του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος (Α.Ε.Π.) Σήμερα ανέρχεται στο 194% του Α.Ε.Π!!
Τι είναι άραγε το πλεονάσματα για τα οποία επιχαίρει η Κυβέρνηση; Πλεόνασμα λέγεται η διαφορά των εσόδων του κράτους από τις δαπάνες του, μέσα σ’ ένα χρόνο. Τα έσοδα, δηλαδή κυρίως οι φόροι, υπερβαίνουν τις δαπάνες του κράτους κατά 3,5% του ΑΕΠ. Το ποσό αυτό –σχεδόν 6,5 δις €– ισούται περίπου με τους ετήσιους τόκους εξυπηρέτησης των δανείων (που δεν έχουν μετατεθεί για το μέλλον)και πληρώνεται κάθε χρόνο στους δανειστές, όπως έχουν δεσμευτεί οι κυβερνώντες. Επειδή η Ελλάδα δεν έχει θετικό ισοζύγιο πληρωμών, το πλεόνασμα προκύπτει από την πρόσθετη φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Υπό τις συνθήκες αυτές, η δέσμευση για τη δημιουργία πλεονασμάτων (ύψους 3.5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022) αποτελεί καταστροφή για την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι η Χώρα δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψει και θα βρίσκεται σε μόνιμο οικονομικό μαρασμό, όπως ήδη συμβαίνει για αρκετά χρόνια πλέον. 
Στύβοντας φορολογικά τους πολίτες και μη καταβάλλοντας τα οφειλόμενα (λ.χ. παρατηρείται 2 με 3 χρόνια αναμονή για τη σύνταξη) η Κυβέρνηση δημιουργεί πρόσθετο πλεόνασμα το οποίο μοιράζει σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού….
Ας σημειωθεί ότι το 2018 συμφωνήθηκε νέα δεκαετής παράταση για την καταβολή τόκων και χρεολυσίων. Αυτό προφανώς μας επιβαρύνει με πρόσθετους τόκους, αλλά ήταν αλλά ήταν αναγκαστική επιλογή, μιας και το 2022 (οπότε θα έληγε η δεκαετής παράταση τόκων που συμφωνήθηκε το 2012) θα έπρεπε να καταβάλλουμε περίπου 24 δις € τόκους στους δανειστές, πράγμα ανέφικτο.
Τα στοιχεία για την ανεργία είναι παραπλανητικά μιας και 700.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ενώ δεν θεωρείται άνεργος, όποιος έχει εισόδημα 100 € το μήνα!!
Σύμφωνα με μελέτες Γερμανικών Πανεπιστημίων, περίπου 40% των Ελλήνων ζει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας!!
Οι τόκοι που πληρώσαμε από το 2010 μέχρι σήμερα στους δανειστές και «σωτήρες» μας είναι περίπου 78 δις €. Αναλογιστείτε ότι οι δαπάνες του προϋπολογισμού για το 2018, δηλαδή τα έξοδα του Κράτους για μισθούς, συντάξεις, για την Υγεία, την Παιδεία, την Άμυνα είναι μόλις 57 δις €!!
Το Διεθνές Ισοζύγιο πληρωμών (εισαγωγές – εξαγωγές) είναι και πάλι ελλειμματικό, ενώ την περίοδο 2013-2014 είχε ισορροπήσει λόγω της εσωτερικής υποτίμησης και της κατάρρευσης των εισαγωγών.
Τα στοιχεία του ΑΕΠ της χώρας είναι χαλκευμένα, μιας και το 2017 αναθεωρήθηκε ο τρόπος υπολογισμού του, αναδρομικά από το 2010, σε συμπαιγνία πάντοτε με τους ξένους. Αυτό έγινε ώστε η μείωση του ΑΕΠ αυτή την περίοδο, της παρατεταμένης και πρωτόγνωρης για τα παγκόσμια δεδομένα ύφεσης που περνάει η Ελλάδα, να εμφανίζεται ωραιοποιημένη, στο 25% του ΑΕΠ και όχι στο πραγματικό 28%.Αναλογισθείτε ότι στο ιστορικό «κραχ» των Η.Π.Α. το 1929 το Α.Ε.Π. τους μειώθηκε κατά 27%.Για το 2018,παρότι η κατανάλωση έπεσε και η αγορά «στενάζει», η στατιστική αλχημεία έδειξε αύξηση του Α.Ε.Π. κατά 1,9% γιατί ανέβασαν την αξία των παγίων των επιχειρήσεων κατά… 27%!!
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Πατρίδα μας συστηματικά καταστρέφεται από τους πολιτικούς της.
Η «Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας» για την οποία κόπτεται σχεδόν σύσσωμο το μασονικό πολιτικό σύστημα, σημαίνει ξεκάθαρα πλέον, φτώχεια, ανεργία, ξενιτιά για τα παιδιά μας, κατάρρευση της Υγείας και Πρόνοιας,εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας. Σημαίνει όμως και παράδοση της Ιστορίας μας και εκφυλισμό του πολιτισμού μας, όπως πλέον οδυνηρά διαπιστώνουμε.
Άραγε έως πότε θα ανεχόμαστε τους πολιτικούς καρνάβαλους που γεμίζουν τις τσέπες τους, ενώ ψεύδονται ασύστολα πουλώντας ελπίδα;

Έως πότε ο Ελληνικός λαός θα επιτρέπει να τον κυβερνούν οι πολιτικές μαριονέτες των ξένων;
Ας αγωνιστούμε να ανατραπεί πλήρως το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Μόνο τότε θα πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας.


Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Συνδιοικητής της Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: