Translate

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019


Ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης
στό Ἀββαεῖο Notre-Dame de Saint-Rémy
στό Rochefort



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου (2019) επισκέφθηκε το Αββαείο Notre-Dame de Saint-Rémy στο Rochefort. Τον Παναγιώτατο θερμώς υποδέχθηκε, επικεφαλής της αδελφότητας της Μονής, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Gilbert Degros μαζί με πλήθος πιστών, φίλων και επισκεπτών της Μονής.
Παρόντες στην υποδοχή ήταν και ο Ηγούμενος της Μονής του Chevetogne Dom Lambert De Vos μαζί με τους τρεις προκατόχους του και όλη την αδελφότητα, ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Μονής του Maredsous Bernard Lorent, καθώς και άλλοι Ηγούμενοι και Ηγούμενες γειτονικών Μονών όπως και από την Γαλλία.
Ακολούθησε ο Εσπερινός κατά τον λατινικό ρυθμό στο Καθολικό της Μονής. Στην διάρκεια του Εσπερινού ο χορός της αδελφότητας του Chevetogne έψαλε ύμνους στην ελληνική και στην σλαβονική.
Στην συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Gilbert Degros προσφώνησε εγκαρδίως τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη ευχαριστώντας για την τιμητική Του παρουσία στην Μονή και ο Οικουμενικός Πατριάρχης αντιφώνησε καταλλήλως εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία του εν μέσω αδελφών χριστιανών στο ιστορικό Αββαείο του Rochefort στο οποίο από αιώνες δοξολογείται το όνομα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας Μητέρας Του, στην οποία είναι αφιερωμένη η Μονή και εξήρε την κοινοβιακή ζωή της Μονής.
Μονής, η οποία δεν κλείνεται στον εαυτό της αλλά ανοίγεται φιλάνθρωπα στον κόσμο.
Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο για τις αδελφικές σχέσεις και την σημαντική βοήθεια την οποία προσφέρει η Μονή του στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου.
Τέλος, o Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στον Καθηγούμενο έναν ξυλόγλυπτο Σταυρό επενδυμένο με ασήμι και ο Καθηγουμένος της Μονής του Rochefort δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μία πολυτελή δερματόδετη Βίβλο, αντίγραφο Βίβλου του 14ου αιώνα.





ΣΧΟΛΙΟ "Ε.-Σ.": Ἐπειδή εἶναι πλέον ἄνευ νοήματος νά ἐπισημαίνεται ἡ προφανής ἀντικανονικότητα, βλασφημία καί προκλητικότητα τέτοιων ἐνεργειῶν καί λόγων τοῦ οἰκουμενιστοῦ πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ὁ ὁποῖος μάλιστα διεκδικεῖ τήν ἰδιότητα τοῦ πρώτου τῆς παγκόσμιας Ὀρθοδοξίας ( σημ. ἡμ. : χωρίς νά διακρατεῖ καί ὁμολογεῖ, λόγῳ καί πράξει, τήν ὀρθή Πίστη τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας) περιοριζόμεθα νά σχολιάσωμε τήν συμπαρουσία (μετά τοῦ κ. Βαρθολομαίου) καί συμμετοχή στά ἀνωτέρω ἀναφερθέντα ἑνός Μητροπολίτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης καί ἑνός Καθηγουμένου τοῦ Ἁγίου Ὄρους! Ἐμεῖς δέν θά τούς ὀνομάσουμε καί δέν θά ἀναφέρουμε τούς τίτλους των, σεβόμενοι τήν ἱστορία θρόνων καί Μονῶν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: