Translate

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 2021 -2022


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ:

Η ΕΝΟΡΙΑ
ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΥ


 

Η ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΝΑΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 2021 -2022

 

Ήταν η σημερινή μια πολύ όμορφη ημέρα για την Ενορία μας. Εκτός από την εορταστική Θεία Λειτουργία (Κυριακή προ των Φώτων), με το θ. Κήρυγμα και την Αρτοκλασία, έλαβε χώρα η κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας της Ενορίας μας, στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής εορταστικής συνάξεως την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε ο εφημέριός μας π. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου (πολύχρονος να είναι!).

Ιδιαίτερη εντύπωση και θαυμασμό, εκτός από τα πολύ όμορφα και ωφέλιμα  κείμενα που διαβάστηκαν, προκάλεσε η Χορωδία των γυναικών, με επικεφαλής την Πρεσβυτέρα αδ. Ευφροσύνη, που απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους από τον υμνολογικό θησαυρό των ημερών και παραδοσιακά Κάλαντα. Μία πανδαισία Καλάντων από τον ένδοξο και ηρωϊκό Πόντο, τη μοναδική Μακεδονία μας, τη Χίο, τη Ρόδο, μέχρι τήν ελληνικώτατη μαρτυρική Κύπρο μας καί τήν Κάτω Σικελία (Ιταλία)!

Η πνευματική αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας (τρεις πίτες για την ακρίβεια). Την ευλόγησε ο Ιερέας μας και τη διένειμε ο Θεολόγος και Ιεροκήρυκας της Ενορίας μας. Τα δύο φλουριά "έπεσαν" στην αδ. Μαρία Κτενά-Κάτσουρα και τον αδ. Στέφανο Ζαβιτσάνο, μέλη της Ενορίας μας.

Κάποιος από τους ενορίτες, συνδυάζοντας την πρόσφατη αδικαιολόγητη και προκλητική επίθεση του Δεσπότη της Κορίνθου κ. Διονυσίου Μάνταλου κατά των ορθοδόξων (του πατρίου εορτολογίου της Κορινθίας) με το σημερινό πυκνό εκκλησίασμά μας, ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίσει μετάνοια και αν θέλει να πυκνώνει όλο και περισσότερο το εκκλησίασμα της Ενορίας μας, ας... συνεχίσει τις επιθέσεις του!

Χρόνια καλά και ευλογημένα σε όλους, μέ ορθόδοξη Πίστη στόν Άγιο Τριαδικό Θεό και ανιδιοτελή αγάπη προς όλους τους συνανθρώπους μας!

 

Δ.Ι.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: