Translate

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ὁλοφάνερη ἡ ἔκπτωση καί ἡ διεύρυνση τῆς ἀποστασίας τοῦ Οἰκουμενισμοῦ

 

Ἀρχιεπίσκοπος τῆς «Αὐτοκεφάλου Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας»

(τήν ὁποία ἐδημιούργησε καί ἀνεγνώρισε ὁ Πατριάρχης Κων/λεως κ. Βαρθολομαῖος καί μετ' αὐτοῦ τό Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου καί ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος)

συλλειτούργησε μέ Παπικό «Ἱερέα»



 

Στο χωριό Μεντίν της περιοχής Τερνούπολης ιερούργησε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 ημέρα της Αγίας Σκέπης (σημ. ἡμ. : κατά τό ἀκολουθούμενο ἐκεῖ Ἰουλιανό Ἡμερολόγιο) ο Αρχιεπίσκοπος Τερνουπόλεως και Κρεμενέτς κ. Νέστωρ της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Όπως ενημερώνει η σελίδα της Επάρχιας στο Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Νέστωρ μετέβη στο Μεντίν, μετά από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Επισκοπή, δεν γίνεται καμία αναφορά στην συλλειτουργία του Ρωμαιοκαθολικού πρεσβυτέρου κατά τη θεία λειτουργία.

Σε αντίθεση με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Ιερά Επισκοπή φαίνεται ο Καθολικός ιερέας να συμμετέχει κανονικά με άμφια στο μυστήριο της Θείας Λατρείας, αλλά και να ασπάζετε το ιερό ποτήριο επάνω στην Αγία Τράπεζα.

Τέλος, ο Καθολικός ιερέας όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, συμμετείχε και στον αγιασμό αγάλματος της Παναγίας που τελέστηκε πέριξ του Ιερού Ναού.

Romfea








Δεν υπάρχουν σχόλια: