Translate

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

 

Οὐκρανία:
Ἡ "περίπτωση" τῆς τελικῆς δοκιμῆς
γιά τήν οἰκουμενιστική ἕνωση!


 

Χριστουγεννιάτικο συλλείτουργο Ορθοδόξων Ουκρανών και Γερμανών Προτεσταντών την περασμένη Κυριακή 25-12-2022 στην πόλη του Αμβούργου για την εορτή των Χριστουγέννων σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο (σημ. ημ.:παρότι στήν Οὐκρανία ακολουθείται το Ιουλιανό ημερολόγιο). Στο συλλείτουργο συμμετείχαν ο Ιερέας Jaroslaw Bogodist της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της διασποράς η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Προτεστάντης Πάστορας της Ευαγγελικής εκκλησίας της Γερμανίας Dr. Kord Schoeler. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Ε-Σ": Εύστοχα έχει επισημανθεί ότι η Ουκρανία έχει επιλεγεί ως "περίπτωση" φανερής εφαρμογής της υφισταμένης κρυφής και σταδιακά φανερούμενης "εκκλησιαστικής" ένωσης του Φαναρίου ("Οικουμενικού Πατριαρχείου" Κωνσταντινουπόλεως) με τις αδελφές του (κατά την Απόφαση του Κολυμπαρίου) "Εκκλησίες". Ήδη έχουν συλλειτουργήσει φανερά (όχι απλά συμπροσευχηθεί) οι ορθόδοξοι (;) με Ουνίτες, Παπικούς και τώρα με Προτεστάντες.

Το ιλαροτραγικό είναι ότι μερικοί εφαρμόζοντας το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", ισχυρίζονται ότι όποιος παύει, ή δεν έχει, κοινωνία με τον Κωνσταντινουπόλεως είναι εκτός Εκκλησίας! Ενώ, το ισχύον και προφανές είναι ότι, όποιος έχει κοινωνία μαζί του, αυτός, σύμφωνα με τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, δεν (μπορεί να) ανήκει στην Εκκλησία του Χριστού!



Δεν υπάρχουν σχόλια: