Translate

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ 2024


ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ
ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ....

 



Με αφορμή την αυριανή μεγάλη ημέρα των (εκκλησιαστικών, όχι των καρναβαλικών) Απόκρεω, για την οποία αξίζει όλοι όχι απλά να πάμε, αλλά να τρέξουμε να βρεθούμε στην Εκκλησία να ακούσουμε το τρομερό Ευαγγέλιο του..... ΑΙΩΝΙΟΥ ΜΈΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ!

Τι να μας πούν και οι αριστεροί του (απρόσωπου) κομμουνισμού και σοσιαλισμού, τι να μας πούν και οι φιλελεύθεροι του (απάνθρωπου) καπιταλισμού για τη ζωή και το μέλλον μας;

Τα είπαν όλα οι Πατέρες της Εκκλησίας, οι πραγματικοί φιλόσοφοι (φίλοι της αληθινής Σοφίας που είναι ο Χριστός!).

Ιδού ένα δείγμα:

"Ακούσετε και στενάξετε εσείς που περιφρονείτε τους αδελφούς σας, όταν υποφέρουν, μάλλον δε τους αδελφούς του Θεού, και δεν μεταδίδετε στους ενδεείς από όσα διαθέτετε άφθονα, τροφή, σκέπη, ενδυμασία, επιμέλεια κατάλληλη και δεν προσφέρετε το περίσσευμά σας στο υστέρημα εκείνων. "

"Άξιοι πένθους είναι αυτοί που έχουν και κατέχουν θησαυρούς ή και φροντίζουν να τους αυξήσουν. Ενώ είναι προσταγμένοι ν' αγαπούν τον πλησίον σαν τους εαυτούς των, δεν τους θεωρούν ούτε σαν το χώμα. Διότι τι άλλο είναι ο χρυσός και ο άργυρος, που αγαπήσαμε περισσότερο από τους αδελφούς;"

(Γρηγορίου Παλαμά, Ομιλία 4η στο Ευαγγέλιο της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού)


 ΖΥΓΙΣΘΗΚΕΣ, ΜΕΤΡΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΛΕΙΨΟΣ....

"Πόσο φοβᾶμαι, μή μᾶς πεῖ ὁ Θεός ἐμᾶς τούς Ἕλληνες, ναί, ναί: «Ζυγίστηκες, μετρήθηκες», μετά ἀπό τό 1821! Ἄρα, δέ σέ δίδαξαν τά τετρακόσια χρόνια ξενικῆς κατοχῆς. «Ζυγίστηκες, μετρήθηκες καί βρέθηκες λειψός, ἀμετανόητος, γι’ αὐτό θά τιμωρηθεῖς»! Πολύ τό φοβᾶμαι, ἀγαπητοί μου. Ἕλληνας εἶμαι καί κατοικῶ τούτη τή χώρα γῆ, τήν πονῶ, ὅπως καί ὁ Ἱερεμίας ἔκλαιγε γιά τή χώρα του, ὅπως καί ὁ Δανιήλ ἔκλαιγε γιά τή χώρα του!"(Ἰεζεκιήλ, ὁμιλία 2η)

                                                                                π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (+)


Δεν υπάρχουν σχόλια: