Translate

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

 Φοβοῦ τόν πατριάρχη Βαρθολομαῖο καί «δῶρο» φέροντα!



 

Γράφει ο Μέτοικος

 

Τελικά, ό,τι δεν κατάφεραν αιώνες τώρα οι Λατίνοι με τους πολέμους, τη σκλαβιά της βασιλεύουσας Πόλης, τις ψευδοενώσεις θα το πετύχουν με τον διαιρέτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας Βαρθολομαίο Αρχοντώνη και τους ασήμαντους επισκόπους που τον περιτριγυρίζουν.


Οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου ό,τι αποφάσισαν το αποφάσισαν «τοις θείοις δόγμασιν επόμενοι [και] βεβαίως πιστεύοντες [ομολόγησαν ότι] λατρεύομεν…εν μια Θεότητι, Τριάδα ομοούσιον» και, ολοφάνερα, τα ρασοφόρα μέλη της 10ης Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου δεν ενστερνίστηκαν το νόημα του κεντρικού συνθήματος της συγκέντρωσής τους.


Εάν είχαν εγκολπωθεί την αλήθεια του κεντρικού συνθήματος της κακο-Συνάξεως τους, όπως αυτή διατυπώνεται στην υμνολογική θεολογία, τουλάχιστον, θα ήταν επιφυλακτικοί στο δόλιο «δώρο» του π.Βαρθολομαίου που, δολιότερος του Πατριάρχη Ιωακείμ του Γ΄ αντέστρεψε τη διαμετρικά αντίθετη προς τις αποφάσεις της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου πρότασή του. Ο πατριάρχης Ιωακείμ  πρότεινε στην Ορθόδοξο Εκκλησία  «προς αγλαωτέραν και δαψιλεστέραν θρησκευτικήν καρποφορίαν!» τη μετάσταση «του καθ’ ημάς εκκλησιαστικού ημερολογίου» και αποδοχή του Γρηγοριανού «ως ευοίωνον απαρχήν της ελπιζομένης και ποθητής παγκοσμίου χριστιανικής ενότητος»!


Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ασύγκριτα πιο δόλιος του «Μεγαλοπρεπούς» προκατόχου του, στην καταληκτήρια ομιλία του πρότεινε και ευχήθηκε στη 10η σύναξη των επισκόπων του πνευματικά χειμαζόμενου Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, την καθιέρωση «συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας κοινῆς ἡμερομηνίας διά τόν ἑορτασμόν κατ᾽ ἔτος, ὑπό τῆς Ἀνατολικῆς καί Δυτικῆς Χριστιανοσύνης» της Αναστάσεως του Κυρίου.


Αυτό είναι το δόλιο «δώρο» του Φαναριώτη κληρικού όχι απλά ο κοινός εορτασμός του Πάσχα με τους αιρετικούς Λατίνους, αλλά ο πανηγυρισμός της Αναστάσεως του Κυρίου «συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας»!!!


Είναι αλήθεια πως, πρόκειται, για την πιο σατανική πρόταση που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι, θα εξερχόταν από το έρκος των οδόντων του πατριάρχου Βαρθολομαίου.


Το «δώρο» αυτό του πρωθιερέα της παναίρεσης του οικουμενισμού χαροποίησε τους ανύποπτους επισκόπους που ομοθυμαδόν συντάχθηκαν με την πρόταση τού πατριάρχου Βαρθολομαίου και ευχήθηκαν την ευόδωσή της.


Οπότε, επίσκοποι, και για να καταλάβουμε ˙ Εάν ο αρχιαιρεσιάρχης πάπας Φραγκίσκος μας κάνει τη «χάρη» να ανακοινώσει στη Νίκαια και, στα πλαίσια των σχεδίων της παναίρεσης του οικουμενισμού, τον εορτασμό του Πάσχα από την αίρεση των Λατίνων την ίδια ημερομηνία που το εορτάζει και η Ορθόδοξος Εκκλησία, εμείς θα πανηγυρίσουμε νίκη περιφανή που οδηγεί στην πραγμάτωση του ψευδοσυνθήματος των οικουμενιστών «ίνα πάντες εν ώσι» και σαν τους Τρώες θα γκρεμίσουμε τα Ορθόδοξα τείχη για να μπουν μέσα στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία οι από αιώνων πολλών αιρετικοί και άσπονδοι εχθροί μας;


Το πρώτο απτό αποτέλεσμα του κοινού εορτασμού του Πάσχα, θα είναι η επισημοποίηση των συμπροσευχών με τους αιρετικούς Λατίνους και τους Ουνίτες. Και όποιος αυτό δεν «βλέπει δεν ξέρει που πατά που πηγαίνει».

Μα τόσο πολύ χαζέψαμε;

Οι επίσκοποι είναι ανύποπτοι σαν τα ποντίκια που βλέπουν το τυρί και όχι τη φάκα, για να ευχηθούν ομοθυμαδόν να ισχύσει το «δώρο» του πατριάρχου Βαρθολομαίου; Δεν υποπτεύονται το δόλο του «δώρου» που δόλια τους προσφέρθηκε από τον Βαρθολομαίο Αρχοντώνη;

Χωρίς δογματική ένωση, ποια η αξία για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ενός κοινού εορτασμού με τους αιρετικούς Λατίνους εκτός, βέβαια, από τα κοσμικά πανηγύρια και την επίδειξη των χρυσοποίκιλτων αμφίων των επισκόπων;


Τι νόημα έχει να συνεορτάζουμε, έστω και με το «Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας» την Ανάσταση του Κυρίου, με ανθρώπους που δεν θεωρούν τη Μία Θεότητα Τριάδα ομοούσιο;


Πως θα γιορτάσουμε επίσκοποι, μαζί με τους αιρετικούς Λατίνους την Ανάσταση του Κυρίου όταν αυτοί πιστεύουν ότι, το Φως της Αναστάσεως έλαμψε μόνο στο καθαρτήριο και, όχι στον Άδη;

Τι θα πανηγυρίζουμε με τους αιρετικούς Λατίνους, το βράδυ της Αναστάσεως επίσκοποι; Την κάθοδο του Χριστού έως το limbus των Πατριαρχών που σημαίνει ότι το κέντρο του Άδη παρέμεινε σκοτεινό και στους εκεί δεν «εφάνη η κοινή βασιλεία» πως, ο Κύριος δεν «εσκύλευσε τον Άδην», ότι δεν τον «επίκρανεν γευσάμενον της σαρκός Αυτού», ότι ο Άδης δεν «καθηρέθη, δεν ενεκρώθη» ή, ότι, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός αναλαμβάνοντας το Βασιλικό Του Αξίωμα κατήλθε στον Άδη και «το κράτος του έλυσεν, συντρίβοντας πύλας χαλκάς και, ψυχάς ας κατείχον το πριν, Θεός ων, ανέστησε»;


Πως «ορθόδοξοι» επίσκοποι θα συνεορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου με τους αιρετικούς παπικούς και, αύριο με τους προτεστάντες, που πανηγυρίζουν την ανάμνηση του γεγονότος που άπαξ φωτίστηκε από κτιστό φως, ενώ, ΕΜΕΙΣ οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί «εορτάζομεν θανάτου νέκρωσιν, Άδου την καθαίρεσιν» λαμπρυνόμενοι συνεχώς και αδιαλείπτως από το άκτιστο «φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάζουμε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών»;


Και, τέλος πάντων, «ορθόδοξοι» επίσκοποι, μετά τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους αιρετικούς Λατίνους τι;


Μήπως το κοινό ποτήριο, χωρίς οι Λατίνοι να μετανοήσουν για τις κακοδοξίες τους: Filióque, άσπιλος σύλληψη της Θεοτόκου, κακοδοξία ικανοποίησης της θείας δικαιοσύνης (satisfactio) δια του σταυρικού θανάτου του Ιησού Χριστού και άλλες δέκα βλασφημίες;

Το «δώρο» του π.Βαρθολομαίου για κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους αιρετικούς Λατίνους σύμφωνα με το «Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας» στην πράξη ομοιάζει με ανάβαση σε ολισθηρή πλαγιά. Όποια προσπάθεια και να καταβάλεις για να κρατηθείς, αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις στον βούρκο που είναι η βάση της.


Με τον κοινό εορτασμό του Πάσχα, είναι θέμα χρόνου η αλλοίωση της γλυκύτατης Ορθοδοξίας, η λήθη όσων δίδαξαν οι Απόστολοι, η απώλεια όσων η Εκκλησία παρέλαβε.


Το ψεύδος της αίρεσης, θα εφορμήσει θρασύτατα από το ρήγμα που θα προκαλέσει στην Ορθοδοξία ο κοινός εορτασμός του Πάσχα με τους αιρετικούς Λατίνους.

Η αλήθεια θα απελαθεί, η σοφία θα ταπεινωθεί, η πίστη των Αποστόλων, των Αγίων Πατέρων, των Ορθοδόξων που στήριξε τον ελληνισμό  όταν όλα «τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» θα πάψει να υπάρχει.

Τελικά, ό,τι δεν κατάφεραν αιώνες τώρα οι Λατίνοι με τους πολέμους, τη σκλαβιά της βασιλεύουσας Πόλης, τις ψευδοενώσεις θα το πετύχουν με τον διαιρέτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας Βαρθολομαίο Αρχοντώνη και τους ασήμαντους επισκόπους που τον περιτριγυρίζουν.


ΣΧΟΛΙΟ: Ορθώς και ευστόχως ο συντάκτης επισημαίνει και αναλύει τα περί δολιότητος και σκοπιμότητος του εισηγητού της καθιερώσεως "κοινού Πάσχα" μετά των Παπικών κ. Βαρθολομαίου, όσον αφορά τήν τελευταίως διατυπωθείσα τοποθέτησή του περί «συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας». 

Ωστόσο, κατά τήν ταπεινή μας εκτίμηση, δεν πρέπει ούτε αυτή την προφανώς σκόπιμη διευκρίνησή του να τήν θεωρούμε ειλικρινή και δεδομένη, τουλάχιστον έτσι όπως διατυπώνεται. Θεωρούμε ότι αυτή η διατύπωση δεν σημαίνει αυτονοήτως ότι ο νέος για τους Παπικούς και κοινός πλέον μετά των Ορθοδόξων εορτασμός θα ταυτίζεται ακριβώς με τον ισχύοντα στους Ορθοδόξους και ακολουθούμενον Πασχάλιον Κανόνα.

Ενδεχομένως οι του Φαναρίου, υπό την διατύπωση  «συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας», να εννοούν ή μάλλον να υπολογίζουν και σχεδιάζουν διαφοροποίηση και εκ του ισχύοντος εορτασμού στους Ορθοδόξους, με την ύποκρυπτόμενην έννοιαν ότι ο νέος κοινός προσδιορισμός θα κινείται μεν εντός του πλαισίου των προβλεπομένων υπό της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου περί του εορτασμού του Πάσχα (π.χ. βάσει του κριτηρίου του να ακολουθεί και να μη προηγείται ή συμπίπτει με το Εβραϊκό Πάσχα), δεν θα ταυτίζεται όμως με τον από αιώνων καθιερωμένον στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ισχύοντα εορτασμόν.

Εάν η εκτίμησή μας επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει ότι δεν πρόκειται καν περί επιστροφής των Παπικών στον ορθό υπολογισμό του εορτασμού του Πάσχα, τον οποίο εγκατέλειψαν το 1582, αλλά περί μετατοπίσεως αμφοτέρων, δηλαδή και των Ορθοδόξων από τον καθιερωμένο εορτασμό, τον οποίον ακολουθούν απ' αρχής, προκειμένου να διευκολυνθεί η εξεύρεση κοινού μετά των αιρετικών προσδιορισμού εορτασμού του Πάσχα. Οψόμεθα!

Και στην μία και στην άλλη περίπτωση η δολιότητα του ενοίκου του Φαναρίου θα επιφέρει σύγχυση, με μόνον ικανοποιημένον τον εκκλησιομάχο και παναιρετικό Οικουμενισμό!


Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΩΡΑ!

«Νύχτα των Αρχηγών» στη Μονή Βατοπεδίου! Τι κάνει σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία στο Άγιο Όρος;


 

«Νύχτα των Αρχηγών» στη Μονή Βατοπεδίου! Όπως έγραψε από χθες το militaire.gr οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έκαναν «απόβαση» στο Άγιο Όρος. Η επίσημη δικαιολογία της επίσκεψης είναι ότι οι Αρχηγοί θα επισκέπτονταν τη Μονή της Σιμώνος Πέτρας όπου μοναχός είναι συγγενικό πρόσωπο του Α/ΓΕΣ.

Ωστόσο οι κύριοι Δημ. Χούπης (Α/ΓΕΕΘΑ), Γιώργος Κωστίδης (Α/ΓΕΣ), Δημ.Κατάρας (Α/ΓΕΝ) και Δημοσθένης Γρηγοριάδης (Α/ΓΕΑ) , συνοδευόμενοι από περίπου 15 άτομα βρίσκονται από το μεσημέρι στη μονή Βατοπεδίου όπου και γευμάτισαν. Νωρίτερα στη μονή είχε φθάσει ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μονή Σιμονώπετρας θα πάνε την Τρίτη.

Δεν θα δινόταν τόσο μεγάλη σημασία στην επίσκεψη των Αρχηγών στο Άγιο Όρος σε άλλη περίοδο. Αυτή που διανύουμε όμως έχει άλλο ενδιαφέρον. Αναφερόμαστε στις πληροφορίες που υπάρχουν για «επέμβαση στρατιωτικού τύπου» προκειμένου να εκκενωθεί η μονή Εσφιγμένου! Στη μονή ζουν πάνω από 120 μοναχοί και είναι μάλλον αδύνατο να εκκενωθεί δια της βίας, «χωρίς να ανοίξει μύτη» όπως φέρεται να διαβεβαιώνει ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους.

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος έχει αποκαλύψει έγκαιρα από την εκπομπή του το σχετικό σχεδιασμό. Για το θέμα αυτό μίλησε και στο militaire channel εξηγώντας το μεγάλο ρίσκο που θα αναλάβει όποιος δώσει το πράσινο φως για επιχείρηση στη μονή Εσφιγμένου.

ΙΣΤ. "TRIKLOPODIA"






Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ;
ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ..... ΜΕΛΙ!



Ακολουθεί ένα κείμενο με αρκετές ανακρίβειες και εν τέλει αφελή ή σκόπιμη παραπλάνηση και προπαγάνδα. Για τις ανακρίβειες θα επανέλθουμε. Το διαβάσαμε σήμερα σε ανάρτηση καλής φίλης (ανυποψίαστης πιστεύουμε) στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως και ως επιβάλλεται απαντήσαμε. Προηγείται το κείμενο της αναρτήσεως και ακολουθεί η πρώτη απάντησή μας.


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ


"Ο κοινός εορτασμός του Πάσχα, που προγραμματίζεται να επιτευχθεί, συν Θεώ, το 2025, δεν είναι κάτι καινούργιο. Αποτελούσε τον διακαή πόθο των Χριστιανών των πρώτων αιώνων, αλλά "κολλούσαν" στις τοπικές παραδόσεις!

Το 2025 συμπληρώνονται 1700 χρόνια από την Α' Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συγκλήθηκε το 325 μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας και μεταξύ των άλλων, θέσπισε τον κοινό εορτασμό του Πάσχα για όλη την Εκκλησία.

Βέβαια τότε η Εκκλησία του Χριστού ήταν ενωμένη και όλα τα μέλη της, σε Ανατολή και Δύση, πειθάρχησαν αμέσως στην εντολή για κοινό εορτασμό του Πάσχα σε όλη την γνωστή τότε Χριστιανική Οικουμένη.

Για την ιστορία του θέματος καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ακόμη και στην περίοδο των διωγμών, δηλαδή πριν την Α' Οικουμενική Σύνοδο, είχαν γίνει πολλές προσπάθειες για να εορτάζεται από κοινού το Πάσχα από τους Χριστιανούς, με πιο γνωστή την συνάντηση των Αγίων Ιερομαρτύρων Ανικήτου Επισκόπου Ρώμης και Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, εκπροσωπούντων την δυτική και ανατολική Εκκλησία αντίστοιχα, χωρίς όμως να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση.

Και τούτο διότι στην Δύση εόρταζαν το Πάσχα την Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας της 21ης Μαρτίου, ενώ στην Ανατολή εόρταζαν το Πάσχα την Κυριακή μετά τις 14 του μηνός Νισάν, που ήταν το Πάσχα των Εβραίων, για να είναι ιστορικά σωστοί, αφού μετά το Πάσχα των Εβραίων αναστήθηκε ο Χριστός. 

Η Εκκλησία τελικώς, βλέποντας ότι κανείς δεν ήθελε να αφήσει αυτό που παρέλαβε, αποφάσισε να συνθέσει τις δύο παραδόσεις, ώστε το Πάσχα να εορτάζεται απο κοινού για όλους τους Χριστιανούς, την πρώτη Κυριακή μετά τήν πανσέληνο της εαρινής ισημερίας και υποχρεωτικά μετά το Πάσχα των Εβραίων.

Το άσχημο είναι ότι η Ρωμαιοκαθολική (και όχι Καθολική, διότι Καθολική είναι η Μια, Αγία, Αποστολική, Ορθόδοξη Εκκλησία) Εκκλησία, μετα το σχίσμα του 1054, καθώς απεκόπη από την Μία Εκκλησία του Χριστού, ανάμεσα στις πολλές καινοτομίες και ανυπακοές της, αθέτησε και την εντολή της Α' Οικουμενικής Συνόδου και επανέφερε τον εορτασμό του Πάσχα, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση της Δύσης, δηλαδή την Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας της 21ης Μαρτίου, χωρίς να περιμένει να έχει εορταστεί το Εβραϊκό Πάσχα.

Ώστε εάν από το 2025 η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επαναπειθαρχήσει στην Α' Οικουμενική Σύνοδο και επαναφέρει το Ορθόδοξο Πασχάλιο στη ζωή της, αυτό είναι μόνο αφορμή χαράς και δοξολογίας του Κυρίου.

Εξάλλου δεν έγινε λόγος ούτε για συλλειτουργία, ούτε για κοινή Θεία Ευχαριστία ή κοινό Ποτήριο, ούτε για Ένωση Εκκλησιών, αλλά για μια ιστορικώς επαινετή επιστροφή στην Ορθόδοξη Πράξη της Μιας Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας."


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ


Τουλάχιστον η τελευταία παράγραφος (ή μάλλον οι δύο τελευταίες παράγραφοι) αυτού του κειμένου δεν είναι αποδεκτή (-ες) για τον εξής απλό λόγο: διότι εμφανίζει (-ουν) την κοινή πρωτοβουλία του αιρετικού και αμετανοήτου Πάπα Φραγκίσκου μετά του δεδηλωμένου Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως σχεδόν κάτι αγαθό και ανάλογο της αποφάσεως των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου! 

Αυτό είναι πρόκληση και αφέλεια, αν όχι προπαγάνδα. Άλλωστε πώς ο άγνωστος σε εμένα συντάκτης προεξοφλεί ότι δεν σημαίνει το "κοινό Πάσχα" και δεν θα εξελιχθεί σε συλλείτουργα και ένωση κλπ.; Αφού μάλιστα ήδη έχει επισήμως ανακοινωθεί ο κοινός εορτασμός Πάπα και Πατριάρχου στη Νίκαια, όπου έλαβε χώρα η Αγία Α' Οικουμενική Σύνοδος, κατά τον οποίο θα υπάρξουν συμπροσευχές και ο Θεός γνωρίζει τι άλλες εκτροπές σαν κι αυτές που συχνά πυκνά αποτολμά ο ένοικος του Φαναρίου. 

Γιατί ο συντάκτης αυτού του κειμένου, που σίγουρα δεν είναι η καλή φίλη που το φιλοξενεί μάλλον ανυποψίαστα, σπεύδει να αποδεχθεί το πρώτο "δόλωμα" του Φαναρίου, το οποίο τεχνηέντως μετά τον παγκόσμιο και πανορθόδοξο σάλο που προκάλεσε η αναγγελία για "κοινό Πάσχα", να αναφερθεί προφανώς σκοπίμως και παραπλανητικά στο ότι θα γίνει η πρωτοβουλία για "κοινό Πάσχα" σύμφωνα με το Πασχάλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Ας περιμένουμε την εξέλιξη και τα κάτωθεν ή όπισθεν του "δολώματος" κρυπτόμενα πριν εκθειάσουμε το Φανάρι.

Έως πότε θα είμαστε αφελείς; Εδώ δημοσιεύθηκε ότι συντόμως κλείνει με συμφωνία ο δήθεν Θεολογικός Διάλογος, τον οποίο είχε καταγγείλει ο παπα- Γιώργης ο Μεταλληνός ως μεθοδευμένο, που θα επιφέρει την ένωση χωρίς αληθινή εγκατάλειψη των αιρέσεων και κακοδοξιών εκ μέρους του εωσφορικού Παπισμού κι εμείς βλέπουμε θετικά βήματα;! Έχουμε δεί τα χνάρια των λύκων και επομένως δεν είναι ούτε συνετό, ούτε λογικό να περιμένουμε να συναντήσουμε πρόβατα!.....

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Λέει ο συντάκτης ότι ο κοινός εορτασμός που ετοιμάζεται να αποφασιστεί από το 2025 δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχει ξαναγίνει. Και μας πηγαίνει στους πρώτους αιώνες της Εκκλησίας. Προ της Α' Οικουμενικής Συνόδου όταν οι Χριστιανοί όντως δεν εόρταζαν όλοι, σε Ανατολή και Δύση την ίδια ημερομηνία το Πάσχα. Σας φαίνεται σωστό και αποδεκτό αυτό που λέει; Ίσως.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Γιατί; Διότι ΤΟΤΕ η διαφορά ήταν εντός της Εκκλησίας, μεταξύ των μελών της Εκκλησίας, που μάλιστα κοινωνούσαν ανεμπόδιστα μεταξύ τους, εφόσον είχαν την ίδια ορθή Πίστη.

ΤΩΡΑ, η απάτη του Φαναρίου συνίσταται στο ότι αφού πρώτα ο Παπισμός ασέβησε στην Α' Οικουμενική Σύνοδο και απομακρύνθηκε από το κανονικό Πασχάλιο (το 1582) αλλά και το ίδιο το Φανάρι τον ακολούθησε εν μέρει και αποδέχθηκε (το 1924) την Καινοτομία του, ως προς το ημερολόγιο, προκαλώντας σχίσμα που παραμένει μέχρι σήμερα αθεράπευτο, έρχεται τώρα το τελευταίο και κόπτεται όχι, ως οφείλει, για την ενότητα των Ορθοδόξων, αλλά για την ενότητα και  τον (συν-)εορτασμό του Πάσχα με τους Αιρετικούς.

Είναι, λοιπόν, μεγάλη ασέβεια να παραλληλίζονται οι Άγιοι Πατέρες (Νικόλαοι, Σπυρίδωνες κ. ά.) που επεδίωκαν και κατόρθωσαν, συν Θεώ, την εορτολογική ενότητα των Ορθοδόξων όπου γης, με τον Οικουμενιστή και θαυμαστή του πανθρησκειαστή Αθηναγόρα  κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος "καίγεται" και επείγεται για την ενότητα με τους....αιρετικούς!

Είναι τραγικό οι πιστοί να μην μπορούν αυτή την οφθαλμοφανή διαφορά να την διακρίνουν και αφελώς ή υστεροβούλως να εκθειάζουν τον Πατριάρχη, ο οποίος άλλωστε έδειξε (και) στο Κολυμπάρι το αιρετικό του "πιστεύω".

Ειλικρινά, απορώ και εξίσταμαι, "τις ημάς εβάσκανεν τη Αληθεία μη πείθεσθαι", αλλά να παρασυρόμαστε από τις απάτες και ραδιουργίες του νυν Φαναρίου, του δεύτερου Βατικανού, που ήδη με το Ουκρανικό έχει διχάσει την ποτέ Ορθόδοξη Ανατολή και όχι μόνον.



Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

 

«ΚΟΙΝΟ ΠΑΣΧΑ» = ΕΞΟΥΝΙΤΙΣΜΟΣ !




 

Η αρχή της προδοσίας έγινε το 1920 - 1924 και τώρα θα ολοκληρωθεί. Εάν τότε αντιδρούσαμε όλοι, δεν θα φθάναμε ως εδώ. Χλευάσαμε τους "παλαιοημερολογίτες" που φώναξαν τότε το "Στώμεν καλώς"! Τώρα είναι μάλλον αργά. Η διάβρωση έχει φθάσει μέχρι μυελού των οστέων. Ας ξεκινήσει έστω τώρα η αφύπνιση, ώστε να μην παγιδευτεί όλος ο λαός στην τελική αυτή παγίδα του δυσώδους παναιρετικού Οικουμενισμού."Κοινό Πάσχα" σημαίνει εξουνιτισμός πλήρης! Και η απλή συζήτηση του θέματος περί "κοινού Πάσχα" με τους αιρετικούς παπικούς συνιστά συγκατάθεση στην άρνηση και βλασφημία της Ορθοδοξίας και της Παρακαταθήκης των Αγίων Πατέρων της Αγίας Α΄Οικουμενικής Συνόδου.

 


 

Ανακοινωθέν

Ι ‘ (10ης)  Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου

3 Σεπτεμβρίου 2024

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

 

Συνλθε, τ προσκλήσει καί πό τήν προεδρίαν τς Α. Θ. Παναγιότητος το Οκουμενικο Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ες τήν Ι´ ατς Σύναξιν, σεβασμία εραρχία το Οκουμενικο Θρόνου, τ συμμετοχ καί τν ρχιερέων τν πό τήν κανονικήν ατο προστασίαν Ατονόμων κκλησιν Φιλλανδίας καί σθονίας, ν τ Πόλει το Κωνσταντίνου, πό 1ης μέχρι καί τς 3ης Σεπτεμβρίου 2024.

 

Τς Συνάξεως προηγήθη Θεία Λειτουργία πί τ ορτ τς νδίκτου, ν τ Πανσέπτ Πατριαρχικ Να το γίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου το Τροπαιοφόρου, συγχοροστατοντος το Πατριάρχου μετά τν τιμιωτάτων Μητροπολιτν, ρχιεπισκόπων καί παρχιούχων πισκόπων το Θρόνου.

 

Σύναξις, ποία ρχισε μέ τήν εθισμένην εσαγωγικήν μιλίαν το Παναγιωτάτου καί μέ τήν ντιφώνησιν το πρώτου τ τάξει κ τν εραρχν το Θρόνου Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. μμανουήλ, περιελάμβανε τάς κάτωθι πέντε θεματικάς συνεδρίας, φιερωμένας ες τήν μελέτην ζητημάτων φορώντων ες τήν ζωήν καί τήν μαρτυρίαν τς γίας το Χριστο Μεγάλης κκλησίας ν τ συγχρόν κόσμ, μέ πανορθόδοξον καί παγχριστιανικήν μβέλειαν:

 

(α) «Διόρθοδοξοι καί διαχριστιανικαί σχέσεις», μέ εσηγήσεις ναφερομένας ες τάς πιπτώσεις το ν ξελίξει αματηρο πολέμου ν Οκρανί διά τά κκλησιαστικά πράγματα ες τήν χώραν ατήν καί ες τά κράτη τς Βαλτικς, καθώς καί διά τήν ν Δυτικ Ερώπ, οτω καλουμένην, «ρθόδοξον Διασποράν». κολούθησαν μιλίαι περί τς πορείας το θεολογικο διαλόγου μεταξύ ρθοδόξου καί Ρωμαιοκαθολικς κκλησίας καί περί τς συμβολς τς κκλησίας Κωνσταντινουπόλεως ες τό Συμβούλιον Ερωπαϊκν κκλησιν καί ες τό Φόρουμ Διαλόγου ρθοδόξων καί Ρωμαιοκαθολικν ν Ερώπ.

 

(β) «Κανονικολειτουργικά Ζητήματα», (….)

 

(γ) « Μήτηρ κκλησία ν τ συγχρόν κόσμ», (….)

 

(δ) «κκλησία καί γεωπολιτικά ζητήματα», μέ παρουσίασιν τς γενέσεως, ναπτύξεως καί φαρμογς τς θεωρίας το λεγομένου «ρωσσικο κόσμου». περίφραστος πρξεν καταδίκη κ μέρους τς εραρχίας το Θρόνου το δεολογήματος ατο καί τς μετατροπς τς κκλησίας ες γκόσμιον καθίδρυμα καί τς ργαλειοποιήσεώς της διά τήν προώθησιν κρατικν συμφερόντων, καθώς καί το, παρά πσαν ννοιαν δικαίου, συνεχιζομένου πολέμου ες τήν Οκρανίαν μετά τήν πρόκλητον εσβολήν τς Ρωσσικς μοσπονδίας ες τό δαφος νός κυριάρχου κράτους.

 

(….)

Ες τό τέλος τς συνεδρίας ατς, νεγνώσθη τό συναφές, πό 31ης Αγούστου .., Γράμμα τς Α. Θ. Μακαριότητος, το Πάπα καί Πατριάρχου λεξανδρείας καί πάσης φρικς κ. Θεοδώρου Β´ πρός νημέρωσιν τς σεπτς εραρχίας περί τς ήθους καί λως ντιθέτου πρός τήν γι κκλησιολογίαν εσπηδήσεως το Πατριαρχείου Μόσχας ες τό κανονικόν δαφος τς παλαιφάτου κκλησίας τς λεξανδρείας καί το προκληθέντος διχασμο καί σκανδαλισμο το ν φρικ λαο το Θεο.

 

Σύναξις κατεδίκασεν μοφώνως καί μοψύχως τάς ς νω ντικανονικάς νεργείας τς κκλησίας τς Ρωσσίας καί ξέφρασε τήν μέριστον συμπαράστασίν της πρός τό ταλανιζόμενον Πατριαρχεον λεξανδρείας καί πρός τήν δοκιμαζομένην ρθόδοξον κκλησίαν τς Οκρανίας.

 

(ε) «ρθόδοξος μοναχισμός καί εραποστολή», (….)

 

Ο συμμετέχοντες πνεσαν τήν ρίστην ργάνωσιν τς Συνάξεως, τήν πικαιρότητα τν συζητηθέντων θεμάτων καί τό γεγονός τι νεδείχθη δι ατν ληθς οκουμενική διάστασις καί εθύνη τς Μεγάλης κκλησίας. Σύναξις λειτούργησεν ς φόρουμ διαλόγου καί εκαιρία περιεκτικν συζητήσεων, α ποαι τροφοδοτήθησαν κ τς πικαίρου θεματολογίας καί κ τς ποιότητος καί το ψηλο πιπέδου τν εσηγήσεων.



 

Ες τήν καταληκτήριον μιλίαν του, Παναγιώτατος πενθύμισεν ες τήν σεπτήν εραρχίαν τι ντός το ρξαμένου κκλησιαστικο τους, κατά τά τέλη Μαΐου 2025, θά πραγματοποιηθ ες τήν Νίκαιαν τς Βιθυνίας πίσημος ορτασμός τς συμπληρώσεως 1700 τν πό τς κεσε συγκλήσεως τς Πρώτης Οκουμενικς Συνόδου, τ ατοπροσώπ συμμετοχ το γιωτάτου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου. πικαίρως, παροσα Σύναξις τς εραρχίας το Θρόνου φιερώθη ες τήν στορικήν ατήν πέτειον, γεγονός τό ποον ξεφράσθη διά τς πιλογς ς κεντρικο συνθήματος τς φετεινς Συνάξεως το μνολογικο στίχου κ το σπερινο τς Κυριακς τν γίων καί Θεοφόρων Πατέρων τν ν Νικαί συνελθόντων τό πρτον, ο ποοι, μεταξύ λλων, σχολήθησαν καί μέ τό ζήτημα τς ρυθμίσεως τς μερομηνίας ορτασμο το Πάσχα: «τος θείοις ατν δόγμασιν πόμενοι, βεβαίως πιστεύοντες λατρεύομεν, … ν μι Θεότητι, Τριάδα μοούσιον». ν τ πνεύματι τούτ, κφράζεται μοθυμαδόν εχή κοινός ορτασμός το Πάσχα κατά τό πόμενον τος πό τς νατολικς καί Δυτικς Χριστιανοσύνης, νά μή ποτελέσ μίαν ετυχ πλς σύμπτωσιν, λλά τήν παρχήν τς καθιερώσεως κοινς μερομηνίας διά τόν ορτασμόν του κατ τος, συμφώνως πρός τό Πασχάλιον τς καθ μς ρθοδόξου κκλησίας.

 

 κολούθησεν ντιφώνησις το πρώτου τ τάξει κ τν παρόντων Μητροπολιτν τν Νέων Χωρν, Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, ρεστιάδος καί Σουφλίου κ. Δαμασκηνο. Α ργασίαι τς Συνάξεως περατώθησαν μέ τήν εθισμένην καταληκτήριον κολουθίαν.

 

ν τος Πατριαρχείοις, τ 3 Σεπτεμβρίου 2024

 

κ τς ρχιγραμματείας

 

τς γίας καί ερς Συνόδου


                                                                         Από το "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ"


 

Ο Πάπας σχεδιάζει επίσκεψη το 2025

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και το Ιζνίκ εντός του επόμενου έτους με την ευκαιρία της επετείου από την Πρώτη Σύνοδο της Νίκαιας.

 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος τόνισε ότι σύντομα θα γίνουν και οι απαραίτητες επαφές με την τουρκική κυβέρνηση για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες της επίσκεψης.

                                                                            Από τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"