Translate

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020


Φιλάρετος: ''Ο Βαρθολομαίος χορήγησε την Αυτοκεφαλία για να εκδικηθεί την Μόσχα''



Για εκδίκηση κατά της Μόσχας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έκανε λόγο ο Επικεφαλής του λεγόμενου "Πατριαρχείο Κιέβου" Φιλάρετος Ντενισένκο, όπως μεταδίδει το spzh.news.
Ο Φιλάρετος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ΖΙΚ δήλωσε πως ο Οικουκενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χορήγησε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας για να εκδικηθεί το Πατριαρχείο Μόσχας επειδή δεν συμμετείχε στην Σύνοδο της Κρήτης το 2016.
Επίσης ο Φιλάρετος σημείωσε ότι αρχικά είχαν απευθυνθεί στο Πατριαρχείο Μόσχας για την χορήγηση του Τόμου, αλλά το Πατριαρχείο δεν αντέδρασε.
"Στην συνέχεια απευθυνθήκαμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, επειδή η Μητρόπολη Κιέβου ήταν κάποτε μέρος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Από το ξεκίνημα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας είχαμε ζητήσει το Αυτοκέφαλο, όμως ο Οικουμενικούς Πατριάρχης το καθυστερούσε. Άλλοτε ζητούσε να του απευθυνθεί ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, άλλοτε ο Πρόεδρος της Βουλής και άλλοτε μας ζητούσε να ενωθούμε πρώτα" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Φιλάρετος.
Κλείνοντας ο Φιλάρετος υπογράμμισε πως πολλοί δεν καταλάβαιναν γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης καθυστερούσε τόσο πολύ να δώσει την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία και το αποφάσισε ξαφνικά μετά από 20 χρόνια.
Επέτειος Τοπικής Συνόδου "Πατριαρχείο Κιέβου"
Με ανακοίνωσή του το λεγόμενο "Πατριαρχείο Κιέβου" τονίζει ότι σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 θα εορτάσει επίσημα την 1η επέτειο από την ανεξαρτησία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Ο "Πατριάρχης" Φιλάρετος θα προεξάρχει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου και θα κηρύξει τον θείο λόγο.
Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο "Πατριάρχης" Φιλάρετος αποκόπηκε από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, διότι η νέα Εκκλησία της Ουκρανίας δεν έχει το καθεστώς μιας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας.
"Το Πατριαρχείο Κιέβου εγκαταλείπει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και συνεχίζει να υπάρχει ως ανεξάρτητη Εκκλησία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ουκρανικού λαού και του Ουκρανικού Κράτους" - τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/06 01:05

Δεν υπάρχουν σχόλια: