Translate

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

 

Μονή Ἐσφιγμένου:

Ἡ Ἁγιορειτική Μονή πού παρεμποδίζει τήν κυριαρχία τοῦ οἰκουμενιστοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου
στό Ἅγιον Ὄρος



Ο εγκάθετος ψευδο-ηγούμενος μιας ανύπαρκτης 21ης Μονής στο Άγιον Όρος, που σφετερίζεται το όνομα της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, ο κ. Βαρθολομαίος επικεφαλής ολιγάριθμης συνοδείας που διαμένει στις Καρυές του Αγίου Όρους, "αραδιάζει", με τελευταίες δηλώσεις του (Σημείωση: Μεταξύ άλλων αναφέρει αναφερόμενος στήν Εσφιγμενιτική Αδελφότητα ότι "Δεν μας αφορά αν οι ΓΟΧ είναι αιρετικοί. Να μονάσουν σε δικό τους μοναστήρι"), όλο το αφήγημα του Φαναρίου κατά των αγωνιστών Εσφιγμενιτών Πατέρων (100μελούς Αδελφότητος υπό τον Ηγούμενο Μεθόδιο) προς αποροσανατολισμό και παραπληροφόρηση των αγνοούντων τα πράγματα. Εμείς τον ερωτούμε μόνο δύο πράγματα, για να αποδειχθεί εάν όντως υπερασπίζεται την αλήθεια ή το ψεύδος: Στα λεγόμενά του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους Καθολικούς, για τους οποίους υποστήριξε ότι δεν έχουν θέση στο Άγιον Όρος όπως δεν έχουν, κατ' αυτόν, ούτε οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, διότι λέγει ότι δεν ανήκουν στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία επειδή αρνούνται τη μνημόνευση του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως για λόγους Πίστεως. Ερωτάται λοιπόν : Θεωρεί τους Καθολικούς αιρετικούς και εκτός Εκκλησίας ευρισκομένους και διαφωνεί με τον υπ' αυτού μνημονευόμενο Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος δεν θεωρεί τους Παπικούς αιρετικούς αλλά αναγνωρίζει ότι ανήκουν στην Εκκλησία και μάλιστα ότι έχουν Ιερωσύνη και Μυστήρια; Και, τέλος, ο ίδιος καταδικάζει τον Οικουμενισμό, τη σύγχρονη αυτή παναίρεση, όπως την χαρακτήρισε ο μεγάλος Σέρβος Δογματολόγος Ιουστίνος Πόποβιτς (+) ή συμφωνεί με το Φανάρι και τον κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος αποδέχεται, ακολουθεί και πρωτοστατεί στον Οικουμενισμό, όπως διεκήρυξε στη διαβόητη "Σύνοδο" της Κρήτης, το 2016; Φιλότιμη η προσπάθειά του να μετατοπίσει εκεί που θέλει το ζήτημα, αλλά δεν πείθει. Το πρόβλημα δεν είναι οι Γ.Ο.Χ., αλλά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αν είναι οικουμενιστής, δηλαδή αιρετικός και επομένως δικαίως και κανονικώς η Μονή Εσφιγμένου αρνείται τη μνημόνευσή του.



Ὁ ἐγκάθετος τοῦ Φαναρίου ὡς "ἡγούμενος τῆς Ἐσφιγμένου" κ. Βαρθολομαῖος. Στή Μονή Ἐσφιγμένου δέν ἔχει ἐγκαταβιώσει ποτέ, οὔτε ἔχει εἰσέλθει ὡς ἐπισκέπτης!


Ὁ Ἡγούμενος τῆς Μονῆς Ἐσφιγμένου Γέροντας Μεθόδιος. Εἰσῆλθε στή Μονή νέος καί ἔχει λευκανθεῖ ἀσκούμενος σέ αὐτήν ἐπί δεκαετίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: