Translate

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΑΝΔΡΩΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ,
ΔΥΟ ΒΟΥΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.

 


Με λαμπρότητα εώρτασε η φερώνυμος Ανδρική Κοινοβιακή Μονή στα Δύο Βουνά Φθιώτιδος την Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Τελέστηκε η καθιερωμένη πολύωρος Αγρυπνία στο περικαλλές Καθολικό της Μονής κατά την μοναστική τάξη, με τη συμμετοχή Αρχιερέων (προεξάρχοντος του Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ/του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Παντελεήμονος, του Σεβ/του Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνατίου καί του Σεβ/του Επισκόπου Νικαίας κ. Παύλου), Ιερομονάχων και Πρεσβυτέρων, κατά την οποία έψαλλαν Πατέρες της Μονής και ευλαβείς λαϊκοί ιεροψάλτες. 

Μετά το πέρας της Αγρυπνίας παρετέθη εόρτιος Τράπεζα για τον Κλήρο και τους προσκυνητές, την οποία παρέθεσαν και διακόνησαν οι πατέρες της Αδελφότητος υπό τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο Γέροντα Αρτέμιο.

Η Μονή αποτελεί υπόδειγμα τηρήσεως και καλλιέργειας αλλά και ακτινοβολίας της Ορθοδοξίας, όσον αφορά στην ακαινοτόμητη Ορθόδοξη Πίστη και την αναλλοίωτη μοναστική - ησυχαστική παράδοση. Τηρεί το άβατο για τις γυναίκες.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΤΙΝΗ (2022) ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ




















Δεν υπάρχουν σχόλια: