Translate

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

 

Μήπως αυτός είναι ο αναμενόμενος «καταστρεπτικός σεισμός» στην Αθήνα; 



του Δημ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου


 

• Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης από 19 έως 21 Μαΐου 2023


  Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Αθήνα από 19 έως 21 Μαΐου 2023.

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, το απόγευμα, ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, και θα συνυπογράψουν την παραχώρηση του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου (επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα από την Πρεσβεία της Μ. Βρετανίας), στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε το γεγονός την περασμένη Κυριακή στο Φανάρι (14-5-2023), κατά την δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου, μετά την Πατριαρχική Θ. Λειτουργία.

Υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά, μετά την χορήγηση του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1850), που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποκτά «δικό του θυσιαστήριο» στην Αθήνα, όπου ήδη έχουν τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, καθώς και η Μονή Σινά.

Το Σάββατο, 20 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονείμει, σε ειδική τελετή, την τιμητική διάκριση «Ευκλεής Αθηναίος» στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Την Κυριακή, 21 Μαΐου, εορτή των Αγίων θεοστέπτων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία στον I. Ναό του Αγίου Νικολάου, τον Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πλέον, στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Φανάρι.

Πηγή: fosfanariou.gr

Μήπως, λοιπόν, αυτός είναι ο αναμενόμενος “καταστρεπτικός σεισμός” στην Αθήνα;

Υπό άλλες συνθήκες και δεδομένα, αυτό που θα εθεωρείτο ευλογία, σήμερον αποτελεί το “βδέλυγμα της ερημώσεως” του Οικουμενισμού “εστώς εν τόπω” (όχι αγίω, αλλά) Αγίων (όπως Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Ιεροθέου Αθηνών…. μέχρι των Νεομαρτύρων Μιχαήλ του Πακνανά, Φιλοθέης της Αθηναίας κ.α., καθώς και συγχρόνων οσίων, ων τα ονόματα Κύριος οίδεν).

Κακή όντως εξέλιξις! Και σε άκρως ύποπτον και όχι ανύποπτον, χρόνον! (Βλέπε την  προετοιμαζομένη υπό του Φαναρίου, από κοινού μετά των Παπικών, αλλαγή του Πασχαλίου, κατά το μεθεπόμενον έτος, 2025)

Ο Κύριος να γίνη ίλεως και η Παναγία η Αθηνιώτισσα (η κατόπιν ονομασθείσα “Σουμελά”) ας διαφυλάττει, εκ του μολυσμού αυτού του προγεφυρώματος της ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ, του προερχομένου και ενεργουμένου εκ του εσβεσμένου και πλέον μόνον βλαβερούς καπνούς κακοδοξιών αναδίδοντος Φαναρίου, την πόλιν των Αθηνών και τους πιστούς, και εκ της λύμης.

Άξιον μνείας και ίσως σημειολογικής σημασίας είναι το γεγονός ότι, εις τον εν λόγω ιστορικόν Ναόν του Αγίου Νικολάου έχει ιερουργήσει ο εν Αγίοις Πατήρ ημών Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, ο απηνώς διωχθείς υπό του ποτέ Μητροπολίτου Αθηνών Μελετίου Μεταξάκη, μετέπειτα γενομένου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, εγνωσμένου Μασώνου, χαρακτηρισθέντος δε, υπό του μεγάλου Σέρβου Δογματολόγου Ιουστίνου Πόποβιτς (+), ως σχισματοποιού.

Επιτρέπονται οι συνειρμοί!


Δεν υπάρχουν σχόλια: