Translate

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

 Ἡ μαρτυρία τῆς γνησίας Ὀρθοδοξίας στήν Μακεδονία μας
καί τήν ὄμορφη Κοζάνη 

Ἱερός Ναός
Ἁγίας Αἰκατερίνης
Ἄνω Κώμης Κοζάνης


 

 Από τη σημερινή (25.11.2023) πανήγυρι του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Άνω Κώμης Κοζάνης και την ομώνυμη ζωντανή Ενορία των ευσεβών πιστών Χριστιανών, κατά την οποία συμπληρώθηκαν 60 έτη από την τέλεση των ιερών Εγκαινίων του (25.11.1963).

Αιωνία η μνήμη πάντων των κεκοιμημένων Πατέρων, οι οποίοι διετέλεσαν Εφημέριοι και Λειτουργοί του εν λόγω Ιερού Ναού. Πολλές ταπεινές ευχές στον εκλεκτό και αγαπητό Επίσκοπο Ανδρέα, Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας, ο οποίος στηρίζει χρόνια τώρα με πατρική αγάπη το λογικό ποίμνιο της περιοχής.

Ο Θεός δια πρεσβειών της πανσόφου Αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης να στηρίζει τους εν Κοζάνη αδελφούς ορθοδόξους χριστιανούς για να κρατούν ψηλά το λάβαρο της πατροπαραδότου και ακαινοτομήτου Πίστεως. Έτη πολλά!



Αγαθή συγκυρία, κατ' αυτήν την ημερομηνία, (και) η συμπλήρωση δεκαετούς παρουσίας στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. κ. Στεφάνου, προς τον οποίο ταπεινώς ευχόμεθα Κύριος ο Θεός να τον χαρίζει στην Εκκλησία Του σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της Αληθείας. Γένοιτο!



Ὁ Μακαριώτατος και παρ' αὐτῶ ὁ
Μητροπολίτης Θηβῶν & Λεβαδείας
κ. Ἀνδρέας, ὁ Ἐπίσκοπος Βρεσθένης 
κ. Ματθαῖος καί οἱ αὐτάδελφοι 
Πρεσβύτεροι π. Βασίλειος καί
π. Ἠλίας Τσαρκατζόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: