Translate

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ἀπάντηση σέ πλανώμενον καί πλανώντα μοναχόν


Οἱ  ἀληθινοί  Ἅγιοι
τῆς  ἀκαινοτομήτου  Ὀρθοδοξίας

 

 

Μας πληροφόρησαν ότι κάποιος Γέροντας Δοσίθεος εξ Ιεροσολύμων παραπλανά προθύμους ακροατές του, οι οποίοι τον ερωτούν περί «παλαιού ημερολογίου» κατηγορών επιπολαίως τους «παλαιοημερολογίτες» πως, κατ΄ αυτόν, πέραν των άλλων κατηγοριών που τους προσάπτει, δεν έχουν να επιδείξουν ούτε έναν άγιο σε όλα αυτά τα χρόνια που υφίσταται το ημερολογιακό Σχίσμα! Ας μας επιδείξουν έστω και έναν Άγιο που διαθέτουν, λέει, ώστε να τους παραδεχθούμε!

Ο εν λόγω ταλαιπωρών τον κόσμο μοναχός ακολουθεί την πεπατημένη της συκοφαντίας, διότι προφανώς δεν διαθέτει σοβαρά εκκλησιαστικά και θεολογικά επιχειρήματα, ούτε ανάλογα κριτήρια. Αποσιωπά την συνεχιζομένη και διευρυνομένη αποστασία και προδοσία της Πίστεως στον χώρο του Νεοημερολογιτισμού-Οικουμενισμού, κοινωνεί με την παναίρεση του Οικουμενισμού πολυτρόπως και κυρίως δια της αναγνωρίσεως ως ορθοδόξου Πατριάρχου του εν τοις πράγμασι ουνίτου Οικουμενιστού πατριάρχου «Κωνσταντινουπόλεως» Βαρθολομαίου, του γεννήτορος της οικουμενιστικής Αντι-Συνόδου του Κολυμπαρίου (Κρήτη, 2016), και μολαταύτα τολμά να διδάσκει με διαβολές.

Ματαίως και ανεντίμως ο Γέροντας προσπαθεί να διασκεδάσει την εύλογη και έντονη ανησυχία των πιστών για την κατάντια των φερομένων ως επισήμων ορθοδόξων Εκκλησιών, την αλληλοαναγνώριση των οποίων θεωρεί ως «πανάκεια» κανονικότητος, επικαλούμενος ως μόνο επιχείρημα, περί της δήθεν ορθοδοξίας των, την εν Φαναρίω λειτουργούσα «βιομηχανία» αγιοκατατάξεων, η οποία  πασιφανώς αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό των πιστών από την προϊούσα πλήρη άλωση της Ορθοδόξου Ανατολής, την οποία αυτό (το Φανάρι) από εκατονταετίας απεργάζεται και υπηρετεί.

Ως μικρή, απλή και σαφή πρώτη απάντηση στον εν λόγω συκοφαντούντα Γέροντα δημοσιεύουμε κατωτέρω τα ονόματα και τις σεπτές μορφές μιας δεκάδος μη γνωστών οσιακών μορφών (μεταξύ και άλλων) εκ του χώρου της ακαινοτομήτου Ορθοδοξίας (δηλαδή μελών της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού, μακράν της συγχρόνου παναιρέσεως του Οικουμενισμού αλλά και της Καινοτομίας και του εξ αυτής προκληθέντος  Σχίσματος του Νεοημερολογιτισμού), των οποίων η αγιότης είναι μεμαρτυρημένη με σημεία και θαύματα εκ Θεού (εν ζωή και μετά τήν κοίμησή των), με ομολογίες πολλών και αξιοπίστων ανθρώπων, αλλά, για τους περισσοτέρους εξ αυτών, και με την θαυμαστή κατάσταση των ιερών λειψάνων τους (ευωδία κλπ.).

Παρότι υπάρχουν (και) εικονογραφίες των εν λόγω οσιακών μορφών, τις οποίες έχει «παρασκευάσει» η ευσέβεια των πιστών (ουσιαστικά η “συνείδηση” της Εκκλησίας), εδώ παραθέτουμε τις φυσικές φωτογραφίες τους. Πρόκειται για φίλους του Χριστού, ομολογουμένως ανθρώπους του Θεού, των οποίων ο βίος όντως είναι θαυμαστός και αξιόλογος προς ωφέλεια πνευματική και δόξαν Θεού. Βίος πίστεως, ασκήσεως, Ομολογίας, αρετών και δή ταπεινώσεως και αγάπης κατά Θεόν, ο οποίος (βίος), εάν υπήρχε η δυνατότητα επιμελημένης παρουσιάσεως και δημοσίας προβολής (μάλλον διαφημίσεως), όπως γίνεται για τους επισήμως «αγιοκατατασσομένους», θα προκαλούσε τον δίκαιο θαυμασμό των πιστών ανθρώπων όπου γης.


 


Τριμυθούντος (Κύπρου) Σπυρίδων (+1963).
Προηγούμενος Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.





Μωϋσής Μοναχός (+1946).
Υποτακτικός Οσίου Παχωμίου εν Χίω.





Αικατερίνη Ρούττη (+1927).
Νεομάρτυς την περίοδο των πρώτων διωγμών.

  



Αγαθονίκη Ηγουμένη (Κύπρος).
Σφαγιασθείσα υπό Τούρκων το 1958.




Νεκτάριος Μοναχός (Κύπρος).
Σφαγιασθείς υπό Τούρκων το 1958.
                            




Ιγνάτιος Ιερομόναχος (+1971).




Χαραλάμπης, ο διά Χριστόν Σαλός (1974). Καλαμάτα.


                      


Ταρασία (Ταρσώ), η δια Χριστόν Σαλή (+1989).





Γεννάδιος Μοναχός (+ 1983).
Υποτακτικός Οσίου Παρθενίου Μονής Κουδουμά Κρήτης.



  


Λεόντιος Ιερομόναχος (1993). Σάμος.







Δεν υπάρχουν σχόλια: