Translate

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018


Ἡ Μακεδονία εἶναι μία καί Ἑλληνική κι ὅποιος δέν καταλαβαίνει δέν ξέρει ποῦ πατᾶ καί ποῦ πηγαίνει!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ
(ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΑ)
ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ
"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΖΗΤΗΜΑ


"Ἑλληνομακεδονική";

Στέκομαι σε μία μόνο λέξη του πρωθυπουργικού διαγγέλματος: "ελληνομακεδονική"! Και ρωτώ τι σημαίνει, γιατί αυτή είναι το θεμέλιο-κλειδί!
"Ελληνομακεδονική" σημαίνει ότι αποδεχόμαστε  ότι η Μακεδονία δεν είναι μια και Ελληνική. Ότι δεν εξυπακούεται ότι η Μακεδονία είναι ψηφίδα της Ελληνικής ιστορίας. Ότι Σκοπιανοί και Βούλγαροι είναι συγκληρονόμοι της, με μόνη αιτιολογία τη συμπερίληψη στα κρατικά όριά τους κάποιων ελάχιστων γεωγραφικά εδαφών της. Αυτή είναι η θέση ως φαίνεται του κ.  πρωθυπουργού. Γι αυτό δεν έδωσε μόνο όνομα αλλά αδιαφορεί για την ληξιαρχική πράξη που συμφώνησε ακόμη και για ιστορικά ανύπαρκτα: εθνικότητα και γλώσσα! Τελικά, υπήρχαν χειρότερα και από τη σύνθετη ονομασία (που ήδη ο Ζάεφ την έκανε σε δηλώσεις του σκέτη!) και τα "πέτυχε" όλα! Να τον....χαιρόμαστε!


Τό γλωσσικό κατά τόν ΟΗΕ καί οἱ Ἑλληνικές Κυβερνήσεις

Η Συμφωνία για το Σκοπιανό δεν μπορεί να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί. Ήσσονος σημασίας εξελίξεις πήραν ήδη το στίγμα της Ιστορίας. Πολλώ δε μάλλον αυτή που εάν δεν ακυρωθεί θα αποδειχθεί το Βατερλώ όσων την υποστηρίζουν. Ενδεικτικά λοιπόν παραθέτω ένα στοιχείο εξακριβωμένο που εκθέτει τον δοκησίσοφο και αλαζόνα Υπουργό Εξωτερικών ως ψευδόμενο: Ο τελευταίος επικαλέστηκε την σύσκεψη του ΟΗΕ το 1977 ότι δήθεν αναγνώρισε Μακεδονική γλώσσα και ότι όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις μέχρι χθές το αποδέχθηκαν! Ε, λοιπόν, ουδέν τούτου αναληθέστερο! Γιατί; Διότι από τότε και ανά διετία όλες οι μέχρι σήμερα Ελλ. Κυβερνήσεις αποστέλλουν γραπτώς στό ΟΗΕ τη διαφωνία τους για αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας. Μάλιστα, αυτό έγινε και επί Κοτζιά προ διετίας! Ο ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ Υπουργός μένει να απολογηθεί  γιατί αυτή η στάση ανατράπηκε και εγκαταλείφθηκε με την επίμαχη συμφωνία; Υποχώρηση; Ενδοτικότητα; Αφόρητες πιέσεις; Τι;......Ὁ ὁλοκληρωτισμός τῶν ἀγορῶν!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΡΟΚΑΤΑΛΗΠΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ κ. ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ (ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΣΧΕΤΟ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ:
" ....Οταν ο απρόσωπος παράγων «Αγορές» (ανώνυμα αλλά ωμά οικονομικά συμφέροντα) μπορεί να θέτει «βέτο» (απαγόρευση) για την υπουργοποίηση Ευρωπαίου πολίτη (σημ.: αναφέρεται στην πρόσφατη περίπτωση της Ιταλίας όπου οι "Αγορές" ακύρωσαν τήν τοποθέτηση ανεπιθύμητου γι' αυτές προσώπου στή θέση του Υπουργού Οικονομικών!), απαγορεύοντας στο 65% του πληθυσμού μιας ευρωπαϊκής χώρας να έχει την κυβέρνηση της επιλογής του, τότε ο ολοκληρωτισμός δεν είναι «εντύπωση», είναι χειροπιαστή ανελευθερία. Χειροπιαστό διεθνοποιημένο ολοκληρωτισμό αποκάλυπτε και το «βέτο» που άσκησαν οι «Αγορές» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 στην Ελλάδα: Το 62% των ενήλικων Ελλήνων ζήτησαν τότε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Αλλά η πλειοψηφική θέληση των Ελλήνων αγνοήθηκε απροσχημάτιστα από μια κυβέρνηση ανδρεικέλων, της «ριζοσπαστικής Αριστεράς», που, «εν μια νυκτί», ξεπούλησε και την ιδεολογία της και κάθε ίχνος ντροπής μαζί με την εντολή που της έδινε το δημοψήφισμα. Τότε και πάλι ο ολοκληρωτισμός δεν ήταν «εντύπωση», ήταν αδίστακτη πισώπλατη μαχαιριά στην ελευθερία, στην αξιοπρέπεια, στην ιστορική «ευγένεια» (nobilitas) ενός ολόκληρου λαού.
Είναι χαρακτηριστικό, πως όσοι τολμούν να ψελλίσουν αντίσταση στον ισοπεδωτικό και απροσχημάτιστον ολοκληρωτισμό των «Αγορών» (έμπρακτη αντίσταση τόλμησε μόνο η Ισλανδία) χαρακτηρίζονται αμέσως «ακροδεξιοί» και «εθνικιστές» από όλα μαζί τα εξαγορασμένα παπαγαλάκια ιδιωτικών και δημόσιων «media», με κωμική ταύτιση των γλωσσικών τους κλισέ, αδιάντροπα. Είναι ένα επιπλέον σύμπτωμα που επιτρέπει ορθολογικά την πρόβλεψη ότι και το δεύτερο σκέλος του διπολικού Ιστορικού Υλισμού, η «αχαλίνωτη κερδοσκοπία», οδεύει νομοτελειακά προς μια κατάρρευση, το ίδιο ή και περισσότερο εντυπωσιακή από αυτήν του Μαρξισμού....." (Χρήστος Γιανναράς, ἐπιφυλλίδα εφ. Καθημερινής, 10.6.2018)
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΤΑΙ "Υποψήφιοι για διαμελισμό" !......Νῦν ὑπέρ πάντων ὁ ἀγών!

Δόξα και τιμή σε όλους τους συμπατριώτες μας, νέους γέρους και παιδιά, που υπερήφανα διαμαρτύρονται παλληκαρίσια στίς ανιστόρητες και πατριωτικά απαράδεκτες συμφωνίες των εγχώριων και ξένων νεοεποχιτών. Δεν υπήρξαμε ποτέ ξενόφοβοι ή πολεμοχαρείς. Δεν θα γίνουμε όμως αφελείς, αδιάφοροι και μειοδότες. Το "πιπίλισμα" του μυαλού μας από τους εκφραστές του ψευδεπίγραφου προοδευτισμού, του εθνικού αποχρωματισμού και της παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν θα τα καταφέρει! Υπάρχουν αντιστάσεις από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που θέλει να είναι ελεύθερος και αδέσμευτος και δεν θεωρεί την Οικονομία ως το άπαν. Ο αγώνας συνεχίζεται!


Οἱ ἐθνικοί ἀγῶνες εἶναι....γιά κλάμματα;

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι εθνικοί αγώνες δεν είναι περιττοί αγώνες θυμάτων για τους οποίους γράφτηκαν τα μοιρολόγια, όπως ασεβώς υπονοήσατε στις Πρέσπες. Επιλογή σας να μη τους τιμάτε. Δεν δικαιούσθε, όμως, να τους προσβάλλετε! Για να φθάσετε μέχρι τις Πρέσπες, πατώντας σε Ελληνικό έδαφος, κάποιοι έχυσαν το αίμα τους γι' αυτό. Υπερβάλλατε στο λόγο σας, ενώπιον των νέων φίλων σας, σε σημείο που να μας θυμίζει την τοποθέτηση εκείνη του φίλου σας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου περί κάποιων ξεβράκωτων που ξεσηκώθηκαν το 1821 και χάλασαν την μακρόχρονη ειρηνική συμβίωσή μας με τους εξ ανατολών γείτονες μας!


Μέ χαρά καί ἐνθουσιασμό!

Ο πληθωρικός υπουργός εξωτερικών κ. Κοτζιάς σήμερα ήταν ασυγκράτητος στην έκφραση του ενθουσιασμού του για την υπογραφή της συμφωνίας με τους Σκοπιανούς. Χαιρετώντας τους ξεπέρασε και τον κλασσικό τρόπο του διπλού ασπασμού, αλλά και του τριπλού που συνηθίζουν οι Σλάβοι. Έτσι ασπάσθηκε τον Ζάεφ και τον ομόλογό του με έξη (6) ασπασμούς (!) γελοιοποιούμενος. Τι, όμως, τον ενθουσίασε τόσο; Ή μήπως ήταν προκαταβολική η χαρά για το συντελεσθέν κατόρθωμά του, έτσι όπως το εξέφρασε-υλοποίησε ο τελευταίος λίγο αργότερα λέγοντας ότι σήμερα Έλληνες και Μακεδόνες προχωρούν πλέον μαζί. Τ' ακούσατε;


Συζητοῦν ἤ μονολογοῦν;

Ίσως είναι αφελές αυτό που θα πώ. Διαπιστώνω ότι στη Βουλή γίνονται αγορεύσεις και μονόλογοι. Ακούγοντας τον καθένα ομιλητή-τρια μπορεί να πείθεται ο ακροατής για κάποιο δίκηο στο καθένα διαφορετικό πλαίσιο και την κάθε προσέγγιση. Επίσης, η όλη τακτική μοιάζει σαν διαδικασία κωφών. Νομίζω, λοιπόν, ότι λείπει παντελώς ο Διάλογος που δίνει νόημα σ' αυτό που λέγεται ότι γίνεται, αλλά δεν γίνεται επί της ουσίας, δηλαδή συζήτηση ως πραγματική από κοινού αναζήτηση του καλύτερου, του δικαιότερου, του ορθού, του εφικτού και του ενδεδειγμένου. Φοβάμαι ότι αν δεν το δούμε και σ' αυτή του τη διάσταση, θα κινούμεθα διαρκώς διχαστικά και θα ζημιώνεται αυτή η όμορφη και παράξενη Πατρίδα και ο λαός της, δηλαδή όλοι μας.


Ἀπό ποῦ καί ὡς ποῦ Μακεδονική γλῶσσα;

Έ, όχι και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας! Αναγνωρίζεται (ανιστόρητα και αντιεπιστημονικά) η γλώσσα που μιλούν οι βόρειοι γείτονές μας ως Μακεδονική!!! (Σημ.: αν αυτό δεν λέγεται ήττα και πλαστογραφία της ιστορίας, τότε τι λέγεται;) Μας κοροϊδεύουν μάλιστα κατά πρόσωπο λέγοντας ότι θάχει αστερίσκο (πού;....) όπου θα διευκρινίζεται ότι δεν έχει σχέση με την αρχαία Ελληνική (!!!!!!!), όπως επί λέξει ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών! Παραβλέπω την ασυναρτησία της τοποθετήσεως και επανέρχομαι στην ανιστόρητη ονοματοδοσία της και ερωτώ: Πώς γίνεται κύριοι εγώ που δεν είμαι Μακεδών αλλά Αθηναίος, ο οποίος γνωρίζω, λόγω σπουδών, τη Σερβική να καταλαβαίνω τη γλώσσα των Σκοπιανών και η πεθερά μου που είναι γέννημα θρέμμα Μακεδόνισσα ( Σιδηρόκαστρο Σερρών) να μη καταλαβαίνει γρί; Προκαλώ τους υποστηρικτές της συμφωνίας, αν τους λέει κάτι ο όρος αλήθεια, να μου απαντήσουν!


► "Μακεδονία του Ίλιντεν" = "λαγός" της σύνθετης ονομασίας. Έλληνες πολίτες (κατά τους κυβερνώντες) = ανεγκέφαλοι φορολογούμενοι ψηφοφόροι.

► Από τη διχοτόμηση της Κύπρου λόγω της Τουρκικής απόβασης φθάσαμε στη διχοτόμηση της Μακεδονίας με συμφωνία που θα υπογράψουν Έλληνες;;;!!!

 ► Δεν χρειάζονται απλά και μόνο διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια. Χρειάζεται πανελλήνιος ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ! ! !

 ► Μακεδονία δεν είναι μόνο ο Φίλιππος και ο Μ. Αλέξανδρος. Ποιός τολμά να διαγράψει αίματα και θυσίες των Μακεδονομάχων και του Παύλου Μελά;

 ► Έπεσε και το φύλλο συκής: Οι δήθεν ρεαλιστές της σύνθετης ονομασίας παρέδωσαν εθνικότητα και γλώσσα σκέτα! ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!

 ► Εμπεδώνουμε ότι η "νέα" εποχή μας και η τάξη της δεν ανέχεται και δεν αναγνωρίζει αποκλειστικότητα! Και το "προωθεί" με κάθε τρόπο!

 ► "Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις" ! Αυτό υπαγορεύει ο πολιτισμός μας! Τηρείται στις διαπραγματεύσεις; Απλά Ελληνικά!

 ► Το "αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις", σημαίνει εν προκειμένω γνωρίζω το νόημα των λέξεων, όρων και εννοιών που χρησιμοποιώ και σε μια συζήτηση ή διάλογο σχετικό προτάσσω ως προϋπόθεση την επ αυτών συμφωνία για να πατάμε σε στέρεο έδαφος.

Σημείωση: Ἀπευθυνόμενος εἰδικῶς καί ἰδιαιτέρως πρός τούς ἀγαπητούς ἐν Χριστῶ ἀδελφούς τοῦ γειτονικοῦ Κράτους στά βόρεια σύνορά μας τούς λέμε μέ ἐντιμότητα, εἰλικρίνεια, σεβασμό καί ἀγάπη: Δέν σᾶς θεωροῦμε ξένους καί ἐχθρούς μέ τό νά κατοικεῖτε (ὅσοι ἀπό ἐσᾶς) σέ ἐδάφη τῆς ἱστορικῆς Μακεδονίας. Ἡ Μακεδονία εἶναι φιλόξενη γιά ὅλους! Ὅλοι, ἄλλωστε, πάνω στή γῆ εἴμαστε πάροικοι. Ἐκεῖ πού διαφωνοῦμε εἶναι νά γίνεσθε σεῖς, εἴτε Σλάβοι εἶστε καί αἰσθάνεστε, εἴτε Ἀλβανοί, εἴτε Σέρβοι, εἴτε ὁ,τιδήποτε ἄλλο, θύματα καί ὄργανα ὅσων πλαστογράφησαν τήν Ἱστορία γιά νά ἐνσπείρουν μίσος μεταξύ τῶν λαῶν καί νά ἐξυπηρετήσουν τά δικά τους οἰκονομικά, γεωστρατηγικά καί ἄλλα συμφέροντα. Ἡ προσφυγή στίς ἱστορικές πηγές ἀποδεικνύει περίτρανα ὅτι ἡ Μακεδονία ἤδη μέ τό ὄνομά της καί ἀπό τήν ἀρχαϊκή ἱστορία της ξεκίνησε καί παρέμεινε μέσα στόν τρικυμισμό τῆς Ἱστορίας Ἑλληνική στόν πολιτισμό καί τή μαρτυρία της. Πέρασαν πολλοί ἀπό τά χώματά της καί δέχθηκε πολλές ἐπιδράσεις ,ἀλλά ἀνήκει στόν Ἑλληνισμό λόγῳ ἱστορίας, πολιτισμοῦ, καταγωγῆς, ἀγώνων αἰματηρῶν καί ἰδανικῶν πού τήν καταξιώνουν ἀπό τήν ἐποχή τῶν πρώτων ἱστορικῶν μορφῶν της, ἀπό τόν Ἀριστοτέλη, τόν Μέγα Ἀλέξανδρο, τόν Ἅγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τόν Θεσσαλονικέα, τούς μεγάλους Ἱεραποστόλους καί φωτιστές τῶν Σλάβων Κύριλλο καί Μεθόδιο, μέχρι καί τόν ἐθνομάρτυρα Παῦλο Μελᾶ. Ἐμᾶς, ὡς ὀρθοδόξους Χριστιανούς, μᾶς ἑνώνει ἡ Ἁγία Πίστη μας, ἀλλά πρέπει νά μᾶς διακρίνει καί ὁ σεβασμός στήν ἀλήθεια σέ ὅλους τούς τομεῖς. Ὡς Σλάβοι ἔχετε τή δική σας ἱστορία καί δέν χρειάζεται νά σφετερισθεῖτε τίποτε ἀπό κανέναν. Ὅλοι οἱ λαοί καί ὅλοι οἱ ἄνθρωποι ἔχουμε ἐλλείψεις καί ἔχουμε διαπράξει σφάλματα. Μέ ἀλληλοσεβασμό καί συνεργασία μποροῦμε νά ἀφήσουμε χωρίς δουλειά ὅσους ὑποδαυλίζουν, δι' ἴδιον ὄφελος, τά πάθη καί τίς ἀντιπαραθέσεις. Ἡ ἀνωτερότητα χρειάζεται αὐτοσεβασμό καί ἀντικειμενικότητα. Ὁ σεβασμός δέν χαρίζεται, ἀλλά κατακτιέται!


Δεν υπάρχουν σχόλια: