Translate

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ο π. Γ. Μεταλληνός στην βιβλιοπαρουσίση ¨Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ"

Ο ΠΕΠΑΡΡΗΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

ΑΝΑΤΕΜΝΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΥΠΟ
ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΜΑΣ



(....) Υπήρξε αληθινός επιστήμονας. Επίστατο, γνώριζε καλώς, γνώριζε άριστα, όσο ελάχιστοι, τον χώρο της επιστήμης του.

Υπήρξε ένας βαθυστόχαστος ερευνητής με άψογη και απόλυτα πειστική επιστημονική επιχειρηματολογία, με υπέροχη στρατηγική στην ανάπτυξη των θέσεών του, ένας χείμαρρος ουσιαστικού λόγου που οδηγούσε σε βαθύ προβληματισμό.

 Με αληθινή μαεστρία ο π. Γεώργιος ανέδειξε τα δύο παράλληλα ρεύματα στην Ορθόδοξη Ανατολή, την αγιοπατερική παράδοση και τη φιλοσοφίζουσα σκέψη, τους ανθενωτικούς και τους ενωτικούς, τα βαθειά ριζωμένα στην Ορθόδοξη Θεολογία πρόσφατα και σύγχρονα πατερικά αναστήματα και τους θιασώτες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και της Αθεΐας,  τους όντως Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με τη διακήρυξη των προσωρινού πολιτεύματος της Ελλάδος από την Α’ Εθνοσυνέλευση του 1822 «πιστεύουν εις Χριστόν», και τους δυτικόφρονες «χριστιανούς» και άθεους «Έλληνες», οι οποίοι είναι άσχετοι με την ιστορική πορεία του Ελληνισμού και τελικά εξελίσσονται σε ανθέλληνες και εχθρούς του Ελληνισμού.

Υπήρξε ένας από τους λίγους κληρικούς και ερευνητές που προέβαλαν ως πρότυπο την ενότητα της πνευματικής και κοινωνικοπολιτικής ζωής, διότι όλη η ζωή αγιάζεται από το σωτηριολογικό έργο του Χριστού. Αυτό το υπογράμμιζε στο λόγο του, υπενθυμίζοντας συχνότατα τη λειτουργική ευχή: «Εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».


(Ἀπό σχετικό δημοσίευμα τοῦ ἱστολογίου τῆς "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", Πολιτικῆς παρατάξεως τῶν συνεχιστῶν τῆς πολιτικῆς τοῦ Ἰ. Καποδίστρια, τῆς ὁποίας ὑπήρξαμε (σ.σ. ὁ διαχειριστής τοῦ παρόντος ἱστολογίου) κατά τό παρελθόν πολιτευτές - ὡς ὑποψ. Βουλευτής καί ὑποψ. Εὐρωβουλευτής - καί τήν ὁποία ὑποστηρίζουμε διότι εἶναι ἡ μόνη πολιτική παρουσία πού κινεῖται εἰς τό πλαίσιο τῶν ἀρχῶν τῆς ἀθάνατης Ρωμηοσύνης.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: