Translate

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

 ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ

 

ΤΟ ΕΞΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΑΛΑΚΤΙΩΝΟΣ



Σήμερα (Σάββατο, 21/8/2022 εκ. ημ.) συμμετείχαμε κατά χρέος στο 6ετές μνημόσυνο του αειμνήστου Επισκόπου Γαλακτίωνος (Γκαμίλη), Κτίτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Οινόης (Βιλλίων) Αττικής και μεγάλου ευεργέτου των Κατασκηνώσεών μας, αφού με την απόφαση και έγκρισή του μας παραχωρήθηκαν οι εγκαταστάσεις του, από 35ετίας, για την διοργάνωσή τους.

Ιερούργησε ο Αιδ/τος Πρεσβύτερος π. Ηλίας Τσαρκατζόγλου, παλαιός Κατασκηνωτής μας, ο οποίος ετέλεσε το ιερό Μνημόσυνο και "Τρισάγιο" επί του Μνήματος στον περίβολο του Ναού, τη συμμετοχή αρκετών πνευματικών τέκνων του μακαριστού Ιεράρχου και ενοριτών του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νεαπόλεως (Πειραιώς), όπου εκείνος ιερουργούσε. Στην προσωπικότητα και το έργο του αοιδίμου Επισκόπου αναφερθήκαμε σε σύντομη ομιλία μας, ως επί 30ετία συνεργάτης του. 

Μετά τη διανομή του Αντιδώρου και των Κολλύβων, προσφέρθηκε καφές, κεράσματα και εν συνεχεία παρετέθη τράπεζα για όλους τους παρισταμένους.

Ο αείμνηστος Επίσκοπος είναι ο πρώτος και μοναδικός στον ορθόδοξο χώρο, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα και υλοποίησε, εργαζόμενος επί μία 40ετία, τη δημιουργία του ορθοδόξου εικονογραφικού Αγιολογίου, δηλαδή την εικονογράφηση και έκδοση των εικόνων όλων των Αγίων και Εορτών όλων των ημερών του ετήσιου εορτολογικού κύκλου. Τεράστιο έργο, το οποίο χρησιμοποιούν οι ανά τον κόσμον Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές.

Υπήρξε άνθρωπος βαθειάς Πίστεως, ταπεινώσεως και διακρίσεως. Ακολούθησε τον μοναχισμό από την ηλικία των 17 ετών και διακρινόταν μέχρι του επιγείου τέλους του για την ευγένεια, την υπομονή, την αγάπη και την ποιμαντική μέριμνα για τους πιστούς και ιδίως για τη νεολαία της Εκκλησίας και κάθε πονεμένη ψυχή.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

 

Δ.Ι.Κ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: