Translate

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

 ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΣΚΕΨΑΙ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΝ ΤΑΥΤΗΝ....

 

Τά θυρανοίξια
ἑνός νέου Ἐνοριακοῦ Ναοῦ:

Ἱερός Ναός Ἁγίου Λαζάρου Ἀσπροπύργου



Μια πολύ ευχάριστη είδηση, ειδικά στις ημέρες μας, είναι τα θυρανοίξια ενός νέου Ναού και δη ενοριακού. Αυτό ζήσαμε σήμερα (Κυριακή, 22 Αὐγούστου 2022 εκ. ημ. / 4 Σεπτεμβρίου κατά το πολιτικό ἡμερολόγιο) στον νέο ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στον Ασπρόπυργο.

Επτά αδελφοί και δύο μοναχές από την Κόρινθο συμμετείχαμε στη χαρά των Ορθοδόξων αδελφών μας. Ο Ναός ήταν πλήρης από δεκάδες πιστούς, μεταξύ των οποίων αρκετοί νέοι και παιδιά.

Ιερούργησε ο Σεβ/τος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Λάζαρος (πολλά κοπιάσας για τη δημιουργία του Ναού, βοηθούμενος και από αρκετούς συνεργάτες), συμπαραστατούμενος υπό του Αιδ/του Πρεσβυτέρου π. Νικολάου (Κατσούλη).

Τον Θ. Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος, ο οποίος κατά την Απόλυση, αφού έδωσε πρώτα δόξα στον Άγιο Θεό για την πραγματοποίηση της πρώτης Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τους πολλά συγκοπιάσαντας αδελφούς και αδελφές για την ολοκλήρωση του Ιερού αυτού έργου.

Συγκινητική ήταν η αναφορά του Επισκόπου στην ομάδα των πιστών εκ Κορίνθου, περί των οποίων σημείωσε ότι στερούνται ενοριακού Ναού, αλλά, συν Θεώ, και με την αρωγή όλων των Ορθοδόξων θα αξιωθούν του ποθουμένου.

Σε όλους τους πιστούς, με τη μέριμνα των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων του Ιερού Ναού, διανεμήθηκαν ο Άρτος, καθώς και κεράσματα, ενώ παρετέθη Τράπεζα στον προαύλιο χώρο για τους Κληρικούς και τους ιεροψάλτες.

Ευχόμεθα ο Θεός, διά πρεσβειών του Αγίου και Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου, να στερεώνει εις αιώνας αιώνων τον νέο Οίκο Του προς σωτηρίαν αθανάτων ψυχών καθώς και διάδοση και κατίσχυση της ανόθευτης Ορθοδοξίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: