Translate

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

 Κυριακή Ε΄ Νηστειῶν (Ὁσίας Μαρίας Αἰγυπτίας) 2024

 

Η  ΠΡΩΤΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΟΜΙΛΙΑ
ΓΙΑ  ΤΗ  ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ  ΑΛΛΑΓΗ
ΤΟΥ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ.



 

"Μή ἐξέλθης τῶν πατρώων εὑρεῖν ἀλλαχόθι τόν Χριστόν"

Μελέτιος Πηγᾶς, Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας (1550 - +1601)

 

 

Σήμερα εκκλησιαστήκαμε στην Ενορία του Τιμίου Προδρόμου Περιστερίου, με την οποία συνδεόμαστε από 40ετίας (εκεί χειροθετηθήκαμε Αναγνώστης υπό του αγιωτάτου αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Ανδρέου).

Αιτία η πραγματοποίηση της πρώτης ενημερωτικής Ομιλίας μας για το ζήτημα της σχεδιαζομένης αλλαγής του εορτασμού του Ορθοδόξου Πάσχα, με πρωτοβουλία κυρίως του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και του Πάπα και της καθιερώσεως νέου "κοινού" εορτασμού!

Η ομιλία έγινε από την ελαχιστότητά μας αμέσως μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Στεφάνου, του Αιδεσιμωτάτου Εφημερίου π. Παναγιώτου Κ. και του Πανοσιωτάτου Ιερομονάχου π. Δαμασκηνού Π. (εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Κουβαρά Αττικής). Την παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον το εκκλησίασμα. Επ' ευκαιρία διανεμήθηκε και σχετικό ενημερωτικό δισέλιδο.

Θεού θέλοντος, οι ενημερωτικές Ομιλίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, όπου υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον και πρόσκληση. Συγχρόνως θα συγκροτηθεί, όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, σχετική ομάδα συνεργασίας (ονομασθείσα "Μελέτιος Πηγάς" προς τιμήν του μεγάλου προμάχου της Ορθοδοξίας κατά των Παπικών Καινοτομιών, Αγίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας) για την ανάδειξη του θέματος και αντιμετώπιση του ζητήματος από Ορθοδόξου απόψεως.

 

Δ.Ι.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: