Translate

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

 Ἀρχιμανδρίτης Φιλόθεος, Ἡγούμενος Μονῆς Καρακάλλου Ἁγίου Ὄρους (γιά τό 2025 καί τό μελετώμενο κοινό Πάσχα μέ τούς αἱρετικούς):

 


● «Θά γραφτεῖ μέ μελανά γράμματα μέσα στήν ἱστορία (ἡ ἀλλαγή γιά τό κοινό Πάσχα), ὅπως τῶν αἱρετικῶν»!

● «Θά γίνει φοβερό χάσμα στήν Ὀρθοδοξία μας. Τό σχίσμα (πού θά γίνει) θά εἶναι φοβερό»!

● «Οἱ πιστοί δέν μποροῦν νά δεχθοῦν τό κοινό Πάσχα, θά ἑορτάζουν μέ τό κανονικό, τό ὀρθόδοξο»!


ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 2:23 ΄ ΕΩΣ 4:38΄).




Ἡ ἐπικειμένη ἀλλαγή τοῦ Πάσχα
καί ἡ "ἕνωση τῶν Ἐκκλησιῶν"

 

Όσοι δεν θέλουν να εξαπατώνται και δεν είναι αφελείς γνωρίζουν ότι η λεγομένη "ένωση των Εκκλησιών" έχει ήδη συμφωνηθεί και υπογραφεί. Απλά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η παρουσίασή της σταδιακά στον λαό, υπολογίζοντας τα βήματα ανάλογα με τις αντιδράσεις. Ο συμπαθέστατος αυτός Γέροντας είναι προφανές ότι θέλει μεν, δεν μπορεί δε να βαδίσει στα ίχνη των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας. Είναι σκληρό αλλά αληθινό πως αν θελήσει να μιμηθεί το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων θα πρέπει να είναι έτοιμος να θυσιάσει τον Ηγουμενικό του θρόνο. Φαίνεται ότι έχει φόβο Θεού, αλλά φαίνεται και τρομοκρατημένος. Οι Πατέρες δεν έλεγαν ποτέ, όπως λέει ο Γέροντας αυτός, ας όψονται αυτοί που θα προδώσουν την Πίστη και την Παράδοση της Εκκλησίας, δηλαδή ότι εκείνοι φέρουν την ευθύνη και όχι όλοι όσοι θα τους ακολουθήσουν. Δεν ακούγεται να λέει ότι εμείς στη Μονή μας δεν πρόκειται να το δεχθούμε και να το ακολουθήσουμε. Γιατί, άραγε; Αυτή θα ήταν η πρέπουσα στάση Αγιορείτου Ηγουμένου. Ίσως θεωρεί ότι είναι προστατευμένος, διότι το Άγιον Όρος ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο και ως εκ τούτου θα διατηρήσει το Ορθόδοξο Πάσχα. Όμως οι ίδιοι οι Αγιορείτες λοιδωρούν τους παλαιοημερολογίτες ως φανατικούς και σχισματικούς και όταν βγαίνουν στον κόσμο ακολουθούν το νέο ημερολόγιο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν ακολουθούν συνειδητά τις Παραδόσεις της Εκκλησίας. Όταν αλλάξει το Πάσχα, όπως ρητά προανήγγειλε προ εβδομάδος ο Πατριάρχης, τι θα κάνουν; Δεν θα ακολουθούν το νέο Πασχάλιο όταν βρίσκονται στον κόσμο; Δεν θα είναι αυτό κοροϊδία και αμετροέπεια σε αυτά που λέει σήμερα; Γιατί επικαλούνται το Σχίσμα του ημερολογίου; Γιατί φοβούνται τώρα μη γίνουν τα ίδια και χειρότερα; Όπως τότε κατέτρεχαν τους πιστούς που ήθελαν να κρατήσουν την Παράδοση έτσι θα γίνει και τώρα. Πάλι με απάτες και ψέμματα θα επικρατήσει το νέο και σιγά-σιγά η πλειοψηφία θα παρασυρθεί από άγνοια και σύγχυση και πλάνη και αδιαφορία. Ποιός θα φταίει; Οι αθεόφοβοι πρωτεργάτες μόνο; Ή μήπως και όσοι, σαν τον Γέροντα, λένε ότι αυτό που έρχεται είναι φοβερό και απαράδεκτο αλλά τελικά, ευθέως ή εμμέσως, θα συμβιβαστούν, αντί να γίνουν οδηγοί των πιστών στην αληθινή Πίστη και την γνήσια εκκλησιαστική Παράδοση;

Και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό : Όταν άλλαξαν το ημερολόγιο και ο απλός ευσεβής λαός από ορθόδοξο αισθητήριο αντέδρασε λέγοντας "μας φράγκεψαν", οι υποστηρικτές της Καινοτομίας για να τον παραπλανήσουν χρησιμοποίησαν το επιχείρημα πως δεν αλλάζουμε το Πασχάλιο, όπως ο Πάπας, κι έτσι δεν υποπίπτουμε στα αναθέματα των Πατέρων, ούτε στα επιτίμια των τριών Πανορθοδόξων Συνόδων του 16ου αιώνος που κατεδίκασαν την Παπική Καινοτομία. Οι ευσεβείς, όμως, δεν πείστηκαν, διότι γνώριζαν ότι μετά το μικρό θα 'ρθει και η ωρα του μεγάλου. Γι' αυτό οι Πατέρες έλεγαν "ου μικρόν το παραμικρόν" στα της Παραδόσεως. Και να, 100 χρόνια μετά που ήρθε η κατάλληλη ώρα για τους Οικουμενιστές να ολοκληρώσουν την προδοσία τους! Τώρα, εάν κάποιος θεωρεί πιο αξιόπιστο εκφραστή της Εκκλησίας τον νυν ένοικο του Φαναρίου, τον δεδηλωμένο Οικουμενιστή Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, από τον Άγιο Μελέτιο Πηγά, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο οποίος έδωσε τη ζωή του κατά της αλλαγής του Πασχαλίου, τότε ας πράξει αναλόγως. Δικαιολογία πάντως δεν υπάρχει πλέον!



Δεν υπάρχουν σχόλια: