Translate

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

 Ὑπό τόν φόβον τοῦ ἐκδικητικοῦ Φαναρίου.....


Μονή Ἰβήρων τοῦ Ἁγίου Ὄρους: “Ἀπαράδεκτο τό κείμενο Μαξίμου Ἰβηρίτου”

 


Αναμενόμενο. Θα ήταν θαύμα και ευλογία εάν η επίσημη Μονή Ιβήρων έστω σιωπούσε. Όλοι, όμως, γνωρίζουν το ήθος του Γέροντος Μαξίμου (πρώην Πρωτεπιστάτου του Αγίου Όρους) και αντιστοίχως τις "δεσμεύσεις" του Ηγουμένου και κάθε Ηγουμένου του Αγίου Όρους (εκ των μνημονευτών) οι οποίοι κοιτούν έμφοβοι το "μέλλον" τους και την κεφαλή τους, ενώ περιφρονούν το παρελθόν του Ιερού τόπου, την ιστορία των Αγίων Αγιορειτών Πατέρων και δη των Οσιομαρτύρων και Ομολογητών.

Εάν οι Εσφιγμενίτες Πατέρες και ο Ηγούμενος τους, Γέροντας Μεθόδιος, έχουν, κατά το ανθρώπινον, λάθη, το Φανάρι και η πορεία του στα θέματα της Πίστεως αδιαμφισβήτητα και απολύτως τεκμηριωμένα, βάσει των κριτηρίων της Ορθοδόξου Παραδόσεως, είναι στο απόλυτο ΛΑΘΟΣ! Ο ίδιος ο Προηγούμενος (της Μονής Ιβήρων) Γέρων Βασίλειος Γοντικάκης μου ανέφερε προσωπικά προ ετών, σχολιάζοντας το Κολυμπάρι, ότι οι Πατριαρχικοί έχουν εκτροχιαστεί! Τι στηρίζει, λοιπόν, η Μονή Ιβήρων; Την διάλυση των πάντων και τον οικουμενιστικό οδοστρωτήρα των Φαναριωτών προς την απροϋπόθετη ένωση με τους αιρετικούς ; Κρίμα!

 

Το κείμενο του Γέροντος Μαξίμου εδώ:

https://www.vimaorthodoxias.gr/arthrografia/paremvasi-toy-agioreiti-geronta-maximoy-iviriti-gia-ti-moni-esfigmenoy-apokleistiko-arthro-sto-vima-orthodoxias/




Δεν υπάρχουν σχόλια: