Translate

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ


Μαρία Πλαΐτη (Γάτη)

(+18.1.2021 ἐκ. ἡμ.)


Αγαπημένη μας Μαρία (Πλαΐτη), καλό Παράδεισο θα έχεις.

Είμαι βέβαιος γι' αυτό, διότι με όλη τη δύναμη της υπάρξεώς σου αγαπούσες τον Θεό και τον πλησίον σου. Ζητούσες ταπεινά τις προσευχές μας για το "μαρτύριο" της ασθένειάς σου (την κακώς λεγομένη "επάρατη νόσο"), αλλά εμείς κρυφά θαυμάζαμε την ακλόνητη πίστη, την υπομονή και την αγάπη σου.

Συγχωρούσες και αγαπούσες, γι' αυτό και θα λάβεις συγχώρηση και  θα απολαμβάνεις ατελεύτητα την αγάπη του Θεού. Τέτοιες γυναίκες, σαν κι εσένα, τιμούν το φύλο τους, τέτοιες σύζυγοι τιμούν την οικογένεια, τέτοιες μητέρες τιμούν τη μητρότητα, τέτοιες Χριστιανές τιμούν  την Πίστη μας, τέτοιες δασκάλες (κατηχήτριες) είναι φως για τους μαθητές/τριές τους.

Άξια και του τόπου καταγωγής σου, της ηρωϊκής Κρήτης. Πράγμα που απέδειξες με το γενναίο φρόνημά σου στις δοκιμασίες και την Ομολογία της Πίστεως που κράτησες έως τέλους, εμπνεόμενη από τους αγώνες για την Ορθοδοξία του συμπατριώτη σου αοιδίμου και Ομολογητού Ιεράρχου Ματθαίου (+).

Τα λεπτά, ευγενή και βαθειά πνευματικά και χριστιανικά αισθήματα και διανοήματά σου αποκαλύπτονται (και) μέσα από τα χαριτωμένα ποιήματά σου, που έγραψες και μας άφησες, για την αγάπη, τη μετάνοια κ.α. Δοκιμάστηκες "ως χρυσός εν χωνευτηρίω" και τώρα θα λάμψεις ως φωστήρας στην αιώνια Βασιλεία της τρισηλίου Θεότητος.

Καλή αντάμωση, αγαπημένη μας αδελφή.

 

Ο φίλος και αδελφός στην πίστη

 

Δημήτρης Κ.

 

Υ. Γ. Ας όψεται αυτός ο ιός και η εμπερίστατη κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να σου δώσουμε τον τελευταίο ασπασμό. Νοερά σε ασπαζόμαστε και ευχόμαστε αιωνίως να είσαι στη μνήμη μας και κυρίως στη μνήμη της Εκκλησίας, της οποίας ήσουν τίμιο και συνειδητό μέλος.


ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ
ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΑΡΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: