Translate

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Γιάννης Μάζης - Γιώργος Φίλης: Δυστυχώς δεν έχουμε Τάσσο Παπαδόπουλο

Κύπρος κι λλάδα

δέν πωλονται


Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών μίλησε στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη. Mεταξύ άλλων ο κ. Μάζης σχολιάζει και την “γεωπολιτική των εμβολίων”, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα για την ΕΕ.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Τα θέματα που απασχόλησαν:

 Οι δηλώσεις της Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ παρουσία του Χουλουσί Ακάρ

 Η στάση των ΗΠΑ που στήριξαν τους Τούρκους φοιτητές. Τι έχει να πει η Γερμανία;

 Ο,τι συμβαίνει στην Κύπρο θα ακολουθήσει στην Ελλάδα

 Το βόρειο τμήμα της Κύπρου έχει Τουρκοποιηθεί και τον Νότιο Τμήμα αφελληνίζεται και κάποιοι σε Κύπρο και Ελλάδα λένε ότι δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα με την Κύπρο.

 Η υποχωρητικότητα και ο κατευνασμός σε Αιγαίο και Κύπρο. Θα το βρούμε μπροστά μας.

 Η Κύπρος έχει υποστεί δυο εγκλήματα πολέμου, εισβολή και κατοχή και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως βιασμοί, καταστροφή μνημείων, αγνοούμενους και ο αναγκαστικός εποικισμός και οι Τούρκοι θέλουν να τα παραγράψουν

 Η χαλαρή συνοσμπονδία θα δώσει την δυνατότητα να ελέγχει το σύνολο της Κύπρου.

 Πρέπει η Ελλάδα να εγγυηθεί την ασφάλεια της Κύπρου.

 Ο Νίκος Κοτζιάς χειρίστηκε πολύ καλά τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά και αυτή η πολιτική θα πρέπει να ακολουθηθεί, από εκεί που την άφησε ο Νίκος Κοτζιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια: